Συναγερμός στο ΕΚΠΑ: Εντοπίστηκε βακτήριο λεγεωνέλλας στο νερό των φοιτητικών εστιών
Η φοιτητική εστία στο ΕΚΠΑ
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣΒακτήριο λεγεωνέλλας εντοπίστηκε στο νερό των φοιτητικών εστιών του ΕΚΠΑ στην Ούλωφ Πάλμε, όπως ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο των εστιακών φοιτητών και επιβεβαίωσε το πανεπιστήμιο σε ανακοίνωσή του.
Στις εστίες έσπευσε άμεσα ο ΕΟΔΥ ο οποίος προχώρησε στις απαιτούμενες ενέργειες που διασφαλίζουν την υγεία των φοιτητών και φοιτητριών του.
«Από το πρωί του Σαββάτου 2-11-2024 πραγματοποιείται εκ μέρους του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., με την επίβλεψη και τη συνδρομή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου, η διαδικασία της συνεχούς ροής νερού με θερμικό σοκ σε όλους τους χώρους της ΦΕΠΑ. Παρακαλούνται οι φοιτητές να μην χρησιμοποιούν το ζεστό νερό κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης διαδικασίας για την πιθανότητα εγκαυμάτων» όπως ενημέρωσε το ΕΚΠΑ.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ «δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα με το πόσιμο νερό, έχει εξασφαλισθεί η αποστολή εμφιαλωμένου νερού στους φοιτητές της ΦΕΠΑ, προκειμένου να ικανοποιηθεί σχετικό αίτημά τους».
Θα ακολουθήσει επανέλεγχος από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ την Τρίτη 5/11.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μόνο το ένα τρίτο των επιφανειακών υδάτων της Ευρώπης είναι σε καλή κατάσταση
Γουατεμάλα: Τουλάχιστον 15 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε φαράγγι (vids)
16:48
Ανασύρθηκαν οι σοροί των τεσσάρων ορειβατών που έχασαν τη ζωή τους στα Βαρδούσια (vids)
16:37
ΟΗΕ: Η κατάπαυση πυρός μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για ειρήνη μεταξύ Ταϊλάνδης και Καμπότζης
16:30
Συνελήφθη 36χρονος οδηγός οχήματος στο κέντρο της Αθήνας που είχε στην κατοχή του πιστόλι
16:17