ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαθίσταται τμήμα της Λ. Κηφισού που είχε καταστραφεί από τις πλημμύρες του περασμένου Οκτωβρίου

Αποκαθίσταται τμήμα της Λ. Κηφισού που είχε καταστραφεί από τις πλημμύρες του περασμένου Οκτωβρίου
Φωτογραφία αρχείου από την Πέμπτη 2 Μαΐου 2013 EUROKINISSI/Χρήστος Μπόνης

Λύση στην πολύμηνη ταλαιπωρία των πολιτών από τον παρατεταμένο αποκλεισμό κομβικού οδικού σημείου επί της λεωφόρου Κηφισού στο ύψος των Αγίων Αναργύρων θέτει η Περιφέρεια Αττικής, προχωρώντας στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες που είχαν στοιχίσει ακόμα και τη ζωή μίας γυναίκας τον περασμένο Οκτώβριο.

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας και προκειμένου να αντιμετωπιστούν γραφειοκρατικά εμπόδια, εκπονήθηκε μελέτη και δημοπρατήθηκε το κρίσιμο αυτό έργο επί της λεωφόρου, στο ύψος της οδού Λάμπρου Κατσώνη.

Με γνώμονα την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών και στόχο τη διασφάλιση της στατικότητας του δρόμου το συντομότερο δυνατόν, ενόψει των φθινοπωρινών βροχοπτώσεων, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου υπέγραψε σύμβαση για την αποκατάσταση του δυτικού πρανούς της λεωφόρου Κηφισού, προϋπολογισμού 850.000 ευρώ.

Οι παρεμβάσεις του έργου, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, αφορούν στην τμηματική αποκατάσταση των πρανών που στηρίζουν το οδόστρωμα της λεωφόρου Κηφισού επί της ανατολικής όχθης του ποταμού.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες στη λωρίδα επιβράδυνσης της λεωφόρου στο σημείο της εξόδου προς τον κόμβο–γέφυρα της οδού Τσούντα, η οποία σήμερα έχει αποκλεισθεί από την κυκλοφορία, καθώς και στην πεζογέφυρα επί της οδού Φλαβιανών στο ρεύμα προς Πειραιά.

Σημειώνεται ότι γραφειοκρατικά εμπόδια δεν επέτρεψαν στο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων να δημοπρατήσει –νωρίτερα από τις 27 Σεπτεμβρίου– έργο πλήρους αποκατάστασης του ρέματος με πόρους της περιφέρειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι η κατακρήμνιση των πρανών της λεωφόρου στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, βρίσκεται σε βιομηχανική περιοχή και δεκάδες κάτοικοι το χρησιμοποιούν προκειμένου να πάνε στις δουλειές τους.

Ο αποκλεισμός της διέλευσης λόγω ακαταλληλότητας κατά το τελευταίο δεκάμηνο έχει δημιουργήσει προβλήματα, εξαντλώντας την υπομονή των κατοίκων του Καματερού και των Αγίων Αναργύρων, των οποίων η ανησυχία εντάθηκε με την διακοπή της εκτέλεσης των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων ενόψει των βροχοπτώσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ