Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι 13χρονοι που κατηγορούνται για πορνογραφία ανηλίκων
Το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης
INTIME (φωτογραφία αρχείου)Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο 13χρονοι που κατηγορούνται για πορνογραφία ανηλίκων, με την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης να παραγγέλνει προκαταρκτική εξέταση στην αστυνομία για να διαπιστώσει αν οι ανήλικοι είχαν προβεί σε παρόμοιες πράξεις στο παρελθόν.
Για τον λόγο αυτό τα κινητά των δύο ανηλίκων που φέρονται να ανάρτησαν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μία ψεύτικη φωτογραφία, στην οποία απεικονίζονταν γυμνές δύο 14χρονες συμμαθήτριές τους, κατασχέθηκαν.
Τα αδικήματα που διερευνώνται από την δικαιοσύνη είναι πλημμεληματικής φύσεως και αφορούν την πορνογραφία ανηλίκων όπως επίσης την παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα δύο 14χρονα κορίτσια απευθύνθηκαν το περασμένο Σάββατο με τους γονείς τους στην Αστυνομία, καταγγέλλοντας ότι φωτογραφία που είχαν αναρτήσει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι ίδιες εμφανίζονταν κανονικά ντυμένες, υπέστη επεξεργασία, με αποτέλεσμα να φαίνονταν με γυμνά σώματα. Η συγκεκριμένη επεξεργασμένη εικόνα, μάλιστα, αναρτήθηκε σε διαδικτυακή ομάδα συνομιλιών μαθητών.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε φαίνεται να προέκυψε ότι ο ένας από τους ανήλικους απέστειλε τη φωτογραφία στον άλλο, που με τη σειρά του την «ανέβασε» στη διαδικτυακή ομάδα.
Ριπές ανέμου με ταχύτητες πάνω απο 150 χλμ/ώρα χτύπησαν την Αλεξανδρούπολη - Προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές (vids)
22:10
Τι απαντά η επιτροπή των Νόμπελ για τη δήλωση Ματσάδο ότι θα το δώσει στον Τραμπ
21:57
Έκτακτες κρίσεις ανώτατων αξιωματικών - Ποιοι αποστρατεύονται και ποιοι παραμένουν
21:45
«ΤΟ ΙΡΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ΛΕΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ: Τεχεράνη: «Εχθροί του θεού» οι διαδηλωτές - Σκληραίνει την στάση του το καθεστώς
21:37