Θεσσαλονίκη: Στα χέρια των αρχών τέσσερα άτομα για αρχαιοκαπηλία - Διενεργούσαν παράνομες ανασκαφές
Από την παράνομη ανασκαφή
ΓΑΔΘΣυνελήφθησαν τέσσερα άτομα από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων.
Συγκεκριμένα, το μεσημέρι του Σαββάτου στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, οι τρεις άνδρες ηλικίας 74, 71, 57 και 48 ετών, προέβαιναν σε παράνομη ανασκαφή με τομές μεγάλου βάθους, χρησιμοποιώντας διάφορα εργαλεία με σωληνώσεις ύδατος, κατ΄ εντολή του 74χρονου εντός του αύλειου χώρου της επιχείρησής του.
Τι κατέσχεσαν οι αρχές
Κατασχέθηκαν ένα φορτηγό, δύο σωλήνες που οδηγούσαν από δοχείο δεξαμενής νερού σε αντλία νερού, ένας σωλήνας που οδηγούσε σε αυτοσχέδια κατασκευή αποτελούμενη από μειωτήρα, δύο μοτέρ, δύο πίνακες ρεύματος με καλώδιο περίπου 80 μέτρων, δύο στελέχη διάτρησης και πλήθος άλλων σωλήνων.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ωραιοκάστρου για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων, ενώ πρόκειται να οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Από την παράνομη ανασκαφή
ΓΑΔΘ
Τραμπ: «Αν το Ιράν είχε πυρηνικά ο κόσμος θα ήταν όμηρος» - Επίθεση κατά Μερτς
21:34
Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν 45 εκατομμύρια ευρώ
21:31
«Σοβαρό λάθος ο διορισμός του Μάντελσον ως πρεσβευτή», λέει ο πρώην προσωπάρχης του Κιρ Στάρμερ
21:25
Σκιάθος: Η στιγμή που «χτυπά» ο σεισμός - Μικρές κατολισθήσεις στα Λαλάρια (vid)
21:16