Βροχές σε αρκετές περιοχές μέχρι και την Πέμπτη - Η πρόγνωση της Α.Τυράσκη
Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τη Δευτέρα και για όλη σχεδόν την εβδομάδα, καθώς αναμένονται αξιόλογες βροχοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη,τα μεγαλύτερα ύψη βροχής προβλέπεται να σημειωθούν στο Ιόνιο, κυρίως στην περιοχή Ζακύνθου – Κεφαλονιάς, στη δυτική και κεντρική Στερεά, την Πελοπόννησο, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία. Στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας, κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, κυρίως τα δυτικά και κεντρικά, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Στα δυτικά, κυρίως στο Ιόνιο, θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά διαστήματα, με πιθανότητα λίγων βροχών στο βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί, στο Αιγαίο βόρειοι, έως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 12 με 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα έως 16 με 18 και στα νότια έως 20 βαθμούς.
Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί έως 4 με 5 μποφόρ, η θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς.
Και στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες. Οι άνε-μοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 8 έως 14 βαθμούς.
Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος (M.Sc.)
ΡΕΠΟΡΤΑΖ CNN GREECE : «Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι»: Έφηβοι και γονείς μιλούν για την απαγόρευση στα Social Media
11:15
Κυρώσεις σε ξένους προμηθευτές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους επιβάλλει η Ουκρανία
11:15
Το Ιράν δεν θα εγκαταλείψει τον εμπλουτισμό ακόμα σε περίπτωση «πολέμου», δηλώνει ο Αραγτσί
11:06
ΑΠΘ: Τρύπησε η στολή του τραυματία αστυνομικού από τη μολότοφ - «Έσκασε πάνω στο κράνος του» (vid)
11:00