Επιχείρηση διάσωσης για 70 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε παραλία της Γαύδου
Σκάφος του Λιμενικού
ΑΠΕ-ΜΠΕΛέμβος με 70 μετανάστες, η τρίτη τις τελευταίες 48 ώρες, εντοπίστηκε στην παραλία της Τρυπητής, στο νότιο τμήμα της Γαύδου το μεσημέρι της Τετάρτης.
Οι μετανάστες είναι στην πλειοψηφία τους άνδρες, με μόλις δύο γυναίκες και 4 κορίτσια εκ των οποίων 2 κάτω 10 ετών, να εντοπίζονται ανάμεσά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, κατά δήλωσή τους είναι: 49 από την Αίγυπτο, 4 από το Πακιστάν, 8 υπήκοοι Σουδάν, 6 Σύριοι, 2 Παλαιστίνιοι και 1 υπήκοος Υεμένης.
Αφού δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Καραβέ, θα διανυκτερεύσουν στους ξενώνες του Δήμου Γαύδου που υπάρχουν στο σημείο, έως τη μεταφορά τους αύριο με το πλοίο της γραμμής προς την Κρήτη και θα μεταφερθούν στο Εκθεσιακό κέντρο Αγιάς στα Χανιά, για την προσωρινή φιλοξενία τους. Μόλις απόψε μπήκαν στο καράβι για Πειραιά οι 125 αλλοδαποί που είχαν διαμείνει στον χώρο από προηγούμενες διασώσεις.
Κραν Μοντανά: Προφυλακίστηκε ο ιδιοκτήτης του μπαρ για τη φονική πυρκαγιά
14:44
«ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ» : Αγρότες: Στον «αέρα» ξανά ο διάλογος με Μητσοτάκη, «θρίλερ» με τις επιτροπές - Το απόγευμα οι τελικές αποφάσεις
14:34
Grok: Η βρετανική Ofcom ξεκινά έρευνα για τις σεξουαλικού χαρακτήρα εικόνες του chatbot
14:33
Μακάβριο θέαμα στον Ισημερινό: Βρέθηκαν πέντε κομμένα κεφάλια σε παραλία - Τι συνέβη
14:27