Ιωάννινα: Τεταμένη η κατάσταση στον καταυλισμό προσφύγων στον Κατσικά
Αγανακτισμένοι είναι οι πρόσφυγες στον καταυλισμό στον Κατσικά των Ιωαννίνων με τις συνθήκες στις οποίες διαβιούν. Αυτή την ώρα, ομάδες προσφύγων στήνουν σκηνές στην πλατεία του Κατσικά και είναι αποφασισμένοι να κατασκηνώσουν εκεί.
Νωρίτερα το μεσημέρι περίπου 300 πρόσφυγες, οι περισσότεροι εκ των οποίων οικογένειες με παιδιά, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας από τον καταυλισμό προς την πλατεία της περιοχής, ζητώντας να μάθουν πότε θα γίνει η μεταφορά τους σε στεγασμένους χώρους.
Τις τελευταίες ημέρες, η κατάσταση στον καταυλισμό είναι τεταμένη και οι πρόσφυγες, με ανακοινώσεις που έχουν αναρτήσει σε διάφορα σημεία του χώρου, ζητούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και άνοιγμα των συνόρων.

ΠΗΓΗ: epiruspost
Νωρίς το πρωί, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων με τον υπεύθυνο του καταυλισμού, Φίλιππο Φίλιου, με θέμα την τοποθέτηση των 80 εργαζομένων που προσελήφθησαν για να στελεχώσουν τις δομές. Αμέσως μετά, σε δηλώσεις του, ο κ. Φίλιος ανέφερε πως σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης των κτιρίων στη παλιά παιδόπολη της Αγίας Ελένης, όπου μετά την ολοκλήρωση του έργου θα μεταφερθούν πρόσφυγες.
Γάζα: Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν κηδεία θύματος άλλου βομβαρδισμού νωρίτερα σήμερα
21:59
Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Πολιτικά Ευβοίας και Ακόντιο Βοιωτίας - 35 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο
21:50
SpaceX: Ακυρώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή η εκτόξευση του Starship
21:45
Επίθεση του Ιράν κατά πλοίου στο Στενό του Ορμούζ
21:36