ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Τεταμένη η κατάσταση στον καταυλισμό προσφύγων στον Κατσικά

Ιωάννινα: Τεταμένη η κατάσταση στον καταυλισμό προσφύγων στον Κατσικά
epiruspost

Αγανακτισμένοι είναι οι πρόσφυγες στον καταυλισμό στον Κατσικά των Ιωαννίνων με τις συνθήκες στις οποίες διαβιούν. Αυτή την ώρα, ομάδες προσφύγων στήνουν σκηνές στην πλατεία του Κατσικά και είναι αποφασισμένοι να κατασκηνώσουν εκεί.

Νωρίτερα το μεσημέρι περίπου 300 πρόσφυγες, οι περισσότεροι εκ των οποίων οικογένειες με παιδιά, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας από τον καταυλισμό προς την πλατεία της περιοχής, ζητώντας να μάθουν πότε θα γίνει η μεταφορά τους σε στεγασμένους χώρους.

Τις τελευταίες ημέρες, η κατάσταση στον καταυλισμό είναι τεταμένη και οι πρόσφυγες, με ανακοινώσεις που έχουν αναρτήσει σε διάφορα σημεία του χώρου, ζητούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και άνοιγμα των συνόρων.

aprospor3

ΠΗΓΗ: epiruspost

Νωρίς το πρωί, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων με τον υπεύθυνο του καταυλισμού, Φίλιππο Φίλιου, με θέμα την τοποθέτηση των 80 εργαζομένων που προσελήφθησαν για να στελεχώσουν τις δομές. Αμέσως μετά, σε δηλώσεις του, ο κ. Φίλιος ανέφερε πως σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης των κτιρίων στη παλιά παιδόπολη της Αγίας Ελένης, όπου μετά την ολοκλήρωση του έργου θα μεταφερθούν πρόσφυγες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ