ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Πλειός:οι άνεργοι δημοσιογράφοι και οι πολιτικές εξελίξεις

Γιώργος Πλειός:οι άνεργοι δημοσιογράφοι και οι πολιτικές εξελίξεις
EUROKINISSI/CNN GREECE

«Ποτέ σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει μια και μοναδική λύση [...] Ο κύριος λόγος για τον οποίο επιλέγει αυτή τη στρατηγική είναι προκειμένου να χτυπηθεί η διαπλοκή» υποστηρίζει ο Γιώργος Πλειός, καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Κοινωνικής Έρευνας στα ΜΜΕ του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλώντας στο CNN Greece.

Ωστόσο ο καταξιωμένος πανεπιστημιακός τονίζει την ανάγκη διαχωρισμού της ανάθεσης δημόσιων έργων με την ιδιοκτησία ενός τηλεοπτικού μέσου ενημέρωσης και δηλώνει:

Για μένα είναι σημαντικό ότι ο κύριος Καλογρίτσας έχει σχέση με το δημόσιο... τα έργα με το δημόσιο. Για μένα αυτό είναι το σημαντικό. Ας έχει όποια κουμπαριά θέλει κάποιος. Εμένα με ενδιαφέρει η προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Με ενδιαφέρει να μην καταλήγει δημόσιο χρήμα σε τσέπες ιδιωτικές και με το χρήμα αυτό να λειτουργούν μέσα επικοινωνίας, τα οποία να γίνονται παίκτες στην πολιτική.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών εκτιμά ότι οι αντιδράσεις των δημοσιογράφων που δεν θα καταφέρουν να απορροφηθούν σε άλλο μέσο και θα μείνουν άνεργοι είναι πιθανό - όπως μας λέει - να δημιουργήσουν πολιτικές εξελίξεις με την έντονη κροτική τους κατά της κυβέρνησης και μας παραπέμπει στην περίοδο του 2011-2013 όταν με την προηγούμενη κυβέρνηση έμειναν άνεργοι πολλοί δημοσιογράφοι.

Επίσης αξίζει να περιμένουμε να δούμε όπως λέει στο CNN Greece ο κύριος Πλειός, τι θα κάνουν οι ιδιοκτήτες καναλιών που δεν εξασφάλισαν άδεια. Αν δηλαδή θα πετάξουν τις επιχειρήσεις τους από την πλατφόρμα της Digea που είναι οι ίδιοι μέτοχοι.

Ενώ εκφράζει την ελπίδα στην περίπτωση που δεν συμμορφωθούν να μην δοθεί από την κυβέρνηση λύση με την παρουσία των ΜΑΤ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ