Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων για περιβαλλοντική ρύπανση
Το συνεργείο αυτοκινήτων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣε υγειονομική «βόμβα» φαίνεται πως είχε μετατρέψει τον περιβάλλοντα χώρο της επιχείρησής του ένας ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων - φανοποιείου στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης που συνελήφθη ύστερα από επιτόπια έρευνα αστυνομικών και υπαλλήλων της περιφέρειας, την οποία προκάλεσαν καταγγελίες.
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., στον προαύλιο χώρο του συνεργείου - φανοποιείου αυτοκινήτων ο 37χρονος προέβαινε στη διάλυση - αποσυναρμολόγηση οχημάτων, δίχως να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια από τις αρμόδιες Αρχές και δίχως να τηρεί τους προβλεπόμενους περιβαλλοντικούς όρους.
Στο ίδιο σημείο δε, εντοπίστηκε παλέτα με αποξηλωμένες πλάκες ελενίτ (αμίαντος) που χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνα απόβλητα, ενώ παραπλεύρως του ίδιου χώρου, υπήρχαν σκορπισμένα στο έδαφος απόβλητα ηλεκτρονικού και ηλεκτρικού εξοπλισμού, ηλεκτρικές συσκευές κ.ά.
«Αποτέλεσμα αυτών είναι η πρόκληση ρύπανσης του περιβάλλοντος και η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής πλησίον της επιχείρησης, καθώς για την λειτουργία τέτοιου είδους δραστηριότητας απαιτείται ειδική άδεια και θα πρέπει να τηρούνται συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις ώστε να μην υπάρχει διασπορά αποβλήτων στο περιβάλλον», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας.
Ο συλληφθείς ιδιοκτήτης της επιχείρησης οδηγήθηκε με την εις βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία στον αρμόδιο εισαγγελέα πρωτοδικών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κρήτη: 29χρονος ένιωσε αδιαθεσία όταν οδηγούσε – Πέθανε στο νοσοκομείο
Πού παραπέμπει το οπλοστάσιο του Παγκρατίου - Τι ψάχνουν στην ανάκτηση μηνυμάτων από κινητά τηλέφωνα
ΗΠΑ: Στο «μικροσκόπιο» τα μέτρα ασφαλείας του Τραμπ μετά τον πυροβολισμό στο δείπνο των ανταποκριτών
10:36
Β. Χαλουλάκος (ICEYE) στο CNN Greece: ζωτικής σημασίας η παραγωγή διαστημικών συστημάτων στην Ελλάδα
10:35
Η ομογένεια τίμησε την ελληνική επανάσταση του 1821 - Παρέλαση στην 5η λεωφόρο της Νέας Υόρκης (vid)
10:31
Η Ιαπωνία εκτόξευσε δορυφόρο «οριγκάμι» που ξεδιπλώνεται σε 25 φορές το μέγεθός του
10:25