ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Σε καλό δρόμο η υπόθεση του Μουσείου Τεριάντ

Μυτιλήνη: Σε καλό δρόμο η υπόθεση του Μουσείου Τεριάντ
Το υπό ανακατασκευή Μουσείο Τεριάντ, την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θετικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Μουσείου Τεριάντ στη Μυτιλήνη.

Οι οικονομικές εκκρεμότητες που ταλάνιζαν το Ίδρυμα για αρκετά χρόνια έχουν ήδη τακτοποιηθεί, ενώ σύντομα θα ορισθεί και το νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα αναλάβει την από εδώ και πέρα διεύθυνσή του.

Η κινητικότητα γύρω από το μοναδικό αυτό Μουσείο μοντέρνας τέχνης με τις συλλογές τού αείμνηστου δωρητή τεχνοκριτικού Στρατή Ελευθεριάδη–Teriade ξεκίνησε με τη συνάντηση που είχε τον Μάρτιο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης με τον διοικητή του ΙΚΑ Διονύση Καλαματιανό, στην οποία είχε συζητηθεί το θέμα των συσσωρευμένων οφειλών του Μουσείου προς το ΙΚΑ.

Ακολούθησαν συναντήσεις με παράγοντες του υπουργείου Πολιτισμού, για να φτάσουμε σήμερα στην κάλυψη –ύστερα από έκτακτή χρηματοδότηση από το υπουργείο– του συνόλου των οικονομικών εκκρεμοτήτων του Μουσείου.

Επόμενο βήμα, προκειμένου το Μουσείο να ξεκινήσει πάλι κανονικά την λειτουργία του, είναι ο ορισμός του νέου διοικητικού συμβουλίου, για τον οποίο οι σχετικές διαδικασίες είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σε δήλωσή του σχετικά με τις εξελίξεις, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης αναφέρει:

Μετά από χρόνια αδιαφορίας, λύνεται ένα πρόβλημα που εμπόδιζε έναν σημαντικότατο πολιτιστικό κόμβο όπως είναι το Μουσείο Τεριάντ, να προσφέρει, όσα μπορεί να προσφέρει, στην τοπική κοινωνία και τους επισκέπτες του νησιού μας.

Αυτό έγινε δυνατό γιατί το υπουργείο Πολιτισμού και η πολιτική του ηγεσία, αμέσως μόλις ενημερώθηκαν για τα χρόνια οικονομικά προβλήματα του Μουσείου, τα αντιμετώπισαν με αποφασιστικότητα, με αποτέλεσμα να βρεθεί η καλύτερη λύση που αφενός μεν εγγυάται τη λειτουργεία του Μουσείου και ταυτόχρονα προφυλάσσει και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Σημειώνεται ότι ευχαριστήρια επιστολή για το θέμα έστειλε ο κ. Πάλλης στον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ