Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε για τον Μάιο η δίκη των 49 συλληφθέντων του ΑΠΘ
Αναβλήθηκε εκ νέου η δίκη των 49 ατόμων που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη κατά την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετική Επιστημών του ΑΠΘ.
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Μακεδονία», το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο παραπέμφθηκαν να δικαστούν σήμερα το μεσημέρι οι 49 που κατηγορούνται για διατάραξη ομαλής λειτουργίας νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου (ΑΕΙ) και απείθεια, ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 27 Μαΐου 2024, λόγω παρέλευσης ωραρίου.
Σημειώνεται ότι η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου έπειτα από καταγγελία για πρόκληση φθορών έξω από την υπό ανέγερση βιβλιοθήκη, στην πρώην κατάληψη του Βιολογικού.
Από νωρίς το πρωί μέλη φοιτητικών συλλόγων είχαν συγκεντρωθεί στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης -εν μέσω αστυνομικών μέτρων ασφαλείας- για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους 49 κατηγορούμενους, (ηλικίας 19 έως 30 ετών, και μεταξύ αυτών 31 άνδρες και 18 γυναίκες).
Ένταση επικράτησε νωρίτερα όταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ δεν επέτρεψαν στους συγκεντρωμένους να μπουν στην δικαστική αίθουσα με τους τελευταίους να φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομικής παρουσίας στα πανεπιστήμια.
Εντοπίστηκαν οστά και ανθρώπινο κρανίο σε τεχνητή λίμνη ξενοδοχειακής μονάδας στη Χαλκιδική
16:05
Ο Τζον Κρασίνσκι ανακοίνωσε τους νέους πρωταγωνιστές του «A Quiet Place: Part III»
16:00
Η μεγάλη επιστροφή του βινυλίου: Πωλήσεις άνω του 1 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ
15:50
Αποκαταστάθηκε εν μέρει η ηλεκτροδότηση στην Κούβα - Πού παραμένουν προβλήματα
15:47