ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: 20χρονη τουρίστρια τυφλώθηκε από νοθευμένα ποτά

Ζάκυνθος: 20χρονη τουρίστρια τυφλώθηκε από νοθευμένα ποτά
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δραματική μορφή πήραν οι καλοκαιρινές διακοπές στη Ζάκυνθο για μια 20χρονη Αγγλίδα τουρίστρια.

Η 20χρονη μετά από ένα "ξέφρενο βράδυ" σε γνωστό κλαμπ της περιοχής του Λαγανά κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα νοθευμένου ποτού. Την επομένη μέρα ήταν καλά στην υγεία της και πήγε για κολύμπι, ωστόσο στη συνέχεια, αφού κοιμήθηκε για δύο συνεχόμενα 24ωρα, όταν ξύπνησε δεν έβλεπε. Αμέσως ζήτησε βοήθεια από τους φίλους της οι οποίοι τη μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, στο οποίο διαπιστώθηκε απώλεια της όρασής της αλλά και νεφρική ανεπάρκεια.

Εσπευσμένα, η νεαρή κοπέλα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, στο Ρίο, όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται. Οι γονείς της 20χρονης κοπέλας ταξίδεψαν αμέσως από το Λονδίνο στην Πάτρα για να είναι δίπλα της.

Σύμφωνα με τους γιατρούς από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, η 20χρονη, λαμβάνοντας τη σωστή θεραπεία αναμένεται να ξεπεράσει το πρόβλημα της νεφρικής ανεπάρκειας που προκάλεσε στην υγεία της η ουσία μεθανόλη, την οποία χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι για να νοθεύουν τα ποτά. Ήδη στην άτυχη κοπέλα γίνονται, καθημερινά, αιμοκαθάρσεις.

Πιο δυσμενής είναι η πρόβλεψη για την όραση της νεαρής, η οποία έχει υποστεί πολύ σοβαρή ζημιά. Αυτήν τη στιγμή, το μοναδικό που μπορεί να διακρίνει είναι σχήματα και περιγράμματα.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνει αεροδιακομιδή, ώστε να μεταφερθεί στην Αγγλία και να συνεχίσει εκεί τη θεραπεία της.

Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ στελέχη της Αστυνομίας Ζακύνθου και του τμήματος εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, μετέβησαν στα καταστήματα που διασκέδαζε η άτυχη κοπέλα και πραγματοποίησαν δειγματοληπτικούς ελέγχους στα μπουκάλια των ποτών.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ