Κακοκαιρία Bora: Ανέλαβε δράση ο στρατός με επιχειρήσεις απεγκλωβισμών και αποκατάσταση ζημιών
Προσωπικό και μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων με μέριμνα της Διοίκησης Κατασκευών και Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών (ΓΕΕΘΑ/ΔΙΚΑΦΚΑ), ρίχτηκαν στη μάχη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων σε πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία Bora.
Συγκεκριμένα, σε ετοιμότητα τέθηκαν 26 μηχανήματα Mηχανικού, 16 λέμβοι, 14 οχήματα τύπου Hummer, 6 ερπυστριοφόρα οχήματα M113 και οχήματα γενικής χρήσης.

Από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν στο έργο της Πολιτικής Προστασίας με τα απαραίτητα μηχανήματα, οχήματα και προσωπικό στις πληγείσες περιοχές, χωρίς να έχουν αναφερθεί προβλήματα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές για τον απεγκλωβισμό πολιτών, φροντίζοντας παράλληλα για τη μεταφορά τους σε ασφαλή χώρο.

Επιπλέον, ενέργειες γίνονται για την απομάκρυνση φερτών υλικών και τη διάνοιξη οδών όμβριων υδάτων προς τη θάλασσα, αποκαθιστώντας τη συγκοινωνία και την πρόσβαση για παροχή βοήθειας, συμβάλλοντας έτσι αποτελεσματικά και στην αποκατάσταση των ζημιών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κακοκαιρία Bora: Νέο μήνυμα του 112 σε Λάρισα, Μαγνησία και Πιερία - «Περιορίστε μετακινήσεις»
«Η βροχή στην Χαλκιδική αγγίζει την ποσότητα της Βαλένθιας»: Η εκτίμηση Τσατραφύλλια
Κακοκαιρία Bora: Ρόδος και Λήμνος ζητούν να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Μητσοτάκης στο CNNi: Θέλω να εκφράσω τη βαθια μου ανησυχία για αυτό που συμβαίνει στον Λίβανο
20:24
Ξεπερνούν τους 250 οι νεκροί από τις επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο
20:10
Εκατόμβες νεκρών στο Λίβανο από τις ισραηλινές επιθέσεις - Το Ιράν απειλεί να μην προσέλθει στις συνομιλίες στο Πακιστάν
20:00
Συναγερμός στη Λακωνία: Φωτιά σε δασική έκταση στον Πάρνωνα (pic)
19:56