Βόας βρέθηκε κάτω από κάθισμα θεάτρου στου Φιλοπάππου - Η ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ
Ένας βόας σφικτήρας εντοπίστηκε στο θέατρο «Δώρας Στράτου» στου Φιλοπάππου, και «κούρνιασε» κάτω από ένα κάθισμα μέχρι να τον εντοπίσουν τυχαία περαστικοί. Στο σημείο προσωρινά επικράτησε ένας μικρός πανικός, ωστόσο, γρήγορα έγινε αντιληπτό ότι το ερπετό δεν ήταν απειλητικό.
Σύμφωνα με δημοσίευση της ΑΝΙΜΑ - Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, μέλη της οποίας κλήθηκαν στο σημείο, ο βόας περισυνελέγη σε καλή κατάσταση με το σύλλογο να αναζητεί το επόμενο «σπίτι» του.
Αναλυτικά η δημοσίευση της ΑΝΙΜΑ:
«Στο θέατρο Δώρας Στράτου, στου Φιλοπάππου. Ένας βόας σφιγκτήρας κάτω από ένα κάθισμα. Οι περαστικοί έντρομοι, στο τσακ τον γλύτωσε ο δάσκαλος χορών, καλή του ώρα, και κλήθηκε η ΑΝΙΜΑ.
Το ζώο είναι σε καλή κατάσταση, παγωμένο και αφυδατωμένο. Θα το κρατήσουμε όσο χρειαστεί, μέχρι να επανέλθει, και θα του βρούμε σπίτι.
Ό,τι ακριβώς κάνουμε για τα δύο ιγκουάνα, από το Πάρκο Τρίτση και το Πεδίον του Άρεως, που μεταφέρθηκαν σε κακή κατάσταση στον Σταθμό την περασμένη εβδομάδα, μόλις άρχισαν τα κρύα.

Τα θέματα που τίθενται είναι δύο (τουλάχιστον): Αυτοί που αγοράζουν τέτοια ζώα δεν εγγυώνται ότι έχουν υποδομή για να τα κρατήσουν ασφαλή, και επίσης η περισυλλογή και η φροντίδα τους θα έπρεπε να είναι στις αρμοδιότητες της αστικής πανίδας του Δήμου, που όμως αστική πανίδα θεωρεί μόνο τους σκύλους. Κι έτσι η ΑΝΙΜΑ επωμίζεται ΚΑΙ αυτό το καθήκον».
Στα «άκρα» κυβέρνηση και αγρότες μετά τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη - Κλιμάκωση στα μπλόκα
19:10
Ο πρέσβης των ΗΠΑ Τσαρλς Κούσνερ ζήτησε να δει τον Σαρκοζί στη φυλακή αποκαλύπτει το Reuters
19:09
Μετρό Θεσσαλονίκης: Ξανά στις ράγες τη Δευτέρα (8/12) - Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος δοκιμών
18:58
Δικαστήρια Ευελπίδων: Πέθανε 84χρονος που δικαζόταν για ενδοοικογενειακή βία
18:51