ΕΛΛΑΔΑ

Παραδέχτηκε ο πατέρας της Άννυ ότι τεμάχισε την κόρη του

Παραδέχτηκε ο πατέρας της Άννυ ότι τεμάχισε την κόρη του
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Παραδοχή που συγκλονίζει από τον πατέρα της 4χρονης Άννυ. «Δεν την σκότωσα εγώ. Εγώ την τεμάχισα» είπε ο 27χρονος Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ, γνωστός ως Σάββας, ενώπιον των δικαστών του πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου.

Η ομολογία του πατέρα πως τεμάχισε και πέταξε στα σκουπίδια το ίδιο του το παιδί άνοιξε ουσιαστικά τη διαδικασία για ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο 27χρονος Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ, γνωστός ως Σάββας, με την κατηγορηματική άρνηση που προβάλει από την αρχή ότι δεν σκότωσε το παιδί, ουσιαστικά δείχνει εμμέσως ως δράστη της δολοφονίας τον συγκατηγορούμενο και φίλο του Νικολάι ή Νίκι, ο οποίος ωστόσο με τη σειρά του αρνήθηκε στο δικαστήριο οποιαδήποτε εμπλοκή του στην δολοφονία. Αν γίνει δεκτός ο ισχυρισμός του πατέρα τότε θα καταδικαστεί μόνο για πλημμεληματική περιύβριση νεκρού.

Από την πλευρά της η 25χρονη μητέρα της Άννυ είπε στο δικαστήριο πως αποδέχεται, ότι έχει διαπράξει μόνο το αδίκημα της ψευδορκίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα εξηγήσει αργότερα τους λόγους.

Όλοι όσοι παραβρέθηκαν στην δικαστική αίθουσα κατά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου συγκλονίστηκαν από όσα ακούστηκαν για το τραγικό τέλος του παιδιού. Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα επικρατούσε απόλυτη σιωπή όσο από Έδρας γινόταν η ανάγνωση όσων έγιναν στο "υπόγειο της φρίκης" στην οδό Μιχαήλ Βόδα παρουσία του πατέρα και του φίλου του στη σορό του παιδιού.

Στο δικαστήριο κατέθεσε η μητέρα της 25χρονης Δημητρίνα Μπορίσοβα.

«Σε αυτή την υπόθεση ευθύνονται οι δύο κατηγορούμενοι. Πονάω παρά πολύ για την εγγονή μου. Δεν μου αρέσει που η κόρη μου είναι έγκλειστη» υποστήριξε και συνέχισε λέγοντας:

Η εγγονή μου γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 2011 στη Βουλγαρία. Η Άννυ έμενε μαζί μας στη Βουλγαρία και η Δημητρίνα είχε μεγάλη αγάπη στο παιδί. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα συμβεί κάτι κακό γιατί στη Βουλγαρία έδειχναν και οι δύο να αγαπούν το παιδί.

Κατέθεσε επίσης, πως μπροστά της ο Σάββας δεν είχε βίαιη συμπεριφορά απέναντι στην Άννυ. Η μάρτυρας υποστήριξε πως ένας άνδρας από τη Γερμανία έστελνε, όπως είπε, χρήματα στην κόρη της με τα οποία ζούσαν. «Δεν είχαμε αντιληφθεί ότι έκαναν χρήση ναρκωτικών. Ήταν μια χαρά, έβγαινε, οδηγούσε» ανέφερε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Δεν είχατε προβληματιστεί που έβρισκαν χρήματα;

Μάρτυρας: Από τον συγκεκριμένο άνθρωπο στη Γερμανία. Εκείνος ζητούσε στην κόρη μου να πάει με τη μικρή στη Γερμανία να ζήσουν μαζί του. Το είχε αποφασίσει η κόρη μου θα έφευγε για Γερμανία.

Πρόεδρος: Ποια ήταν η σχέση αυτού του άνδρα με την κόρη σας;

Μάρτυρας: Ήξερα ότι είναι φίλος της και τη βοηθάει. Και σε εμάς έστελνε χρήματα.

Πρόεδρος: Θα ανησυχούσατε αν μαθαίνατε πως η κόρη σας είχε αφήσει το παιδί με τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Θα έπαιρνα εισιτήριο για να έρθω. Όλους αυτούς τους μήνες είχα ακούσει μόνο μία φορά το παιδί στο τηλέφωνο.

Πρόεδρος: Πότε μάθατε για πρώτη φορά για την εξαφάνιση της εγγονής σας;

Μάρτυρας: Είδα την κόρη μου στην τηλεόραση να αναζητά το παιδί της και μετά με πήραν από την Ελλάδα και μου είπαν όλη την αλήθεια.

Εισαγγελέας: Τι πιστεύετε ότι συνέβη με την Άννυ;

Μάρτυρας: Αυτό που μάθαμε στην Ελλάδα, ότι την σκότωσε ο πατέρας της, ότι την τεμάχισε και ότι την μαγείρεψε...

Απαντώντας σε ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης της Δημητρίνας Σταύρου Γεωργίου η μητέρα της κατηγορουμένης υποστήριξε πως δεν γνώριζε αν η κόρη της εργαζόταν σε οίκους ανοχής.

Συνήγορος: Σας έστελνε χρήματα για το παιδί ;

Μάρτυρας: Ναι κάθε μήνα.

Ο κ. Σταύρος Γεωργίου, επικαλούμενος το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για την υπόθεση, αιτήθηκε την μεταφορά της δίκης σε μεγαλύτερη αίθουσα στα δικαστήρια της Ευελπίδων, αίτημα για το οποίο ο πρόεδρος είπε πως θα εξεταστεί.

Νωρίτερα το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα την ένσταση για τη μετάφραση του βουλεύματος στη βουλγαρική με ανάλογη πρόταση της εισαγγελέα η οποία τόνισε:
«Το βούλευμα έχει μεταφραστεί και επιδοθεί στον κατηγορούμενο. Δεν προσβάλλεται κανένα έννομο συμφέρον του».

Υπέρ της απόρριψης της ένστασης του 30χρονου Νασίφ Αχμέντοφ ή Νικολάι τάχθηκαν και οι συνήγοροι των υπολοίπων κατηγορουμένων κατηγορώντας τον για παρελκυστική τακτική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ