ΕΛΛΑΔΑ

Χαμός στα social media από τους δημοσιογράφους που χάνουν τη δουλειά τους

Χαμός στα social media από τους δημοσιογράφους που χάνουν τη δουλειά τους
EUROKINISSI

Μετά από ένα τριήμερο – θρίλερ οι τέσσερις καναλάρχες βρέθηκαν και μπορεί το συνολικό τίμημα από τη δημοπράτηση έφτασε τα 246 εκατ. ευρώ, όμως το μεγαλύτερο τίμημα θα το πληρώσουν οι εργαζόμενοι στα κανάλια που βλέπουν ότι το μέλλον τους είναι αβέβαιο.

«Και τώρα τι;». Δημοσιογράφοι και τεχνικοί του STAR και του ALPHA πάγωσαν όταν έμαθαν ότι το κανάλι στο οποίο δουλεύουν δεν κατάφερε να πάρει άδεια. Οι δημοσιογράφοι του MEGA, αναρωτιούνται μήνες τώρα, που παραμένουν απλήρωτοι αλλά και από τη στιγμή που το Μεγάλο Κανάλι αποκλείστηκε από το διαγωνισμό, ποιο θα είναι το μέλλον τους.

Είναι άνθρωποι που ξέρουν από πρώτο χέρι ότι το επάγγελμα του δημοσιογράφου δεν έχει ωράριο. Άνθρωποι που λόγω της δουλειάς, βλέπουν τους συναδέλφους τους περισσότερο από την οικογένειά τους. Άνθρωποι που έχουν δουλέψει ατέλειωτες ώρες, καλύπτοντας τα πιο σημαντικά γεγονότα, που έχουν ξενυχτήσει, που έχουν βιώσει την οικονομική κρίση και που τώρα, μετά από πολλά χρόνια δουλειάς, βλέπουν ότι η ζωή τους έχει ανατραπεί.

Και ενώ θα έπρεπε αρχές Σεπτέμβρη να ετοιμάζονται όλοι για τη νέα τηλεοπτική σεζόν, οι δημοσιογράφοι του MEGA αδειάζουν τα γραφεία τους. Οι δημοσιογράφοι του STAR και του ALPHA περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις καθώς σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη, «μετά από 90 ημέρες δεν θα μπορεί να εκπέμψει όποιος δεν έχει άδεια».

Οι αναρτήσεις στα social media είναι αμέτρητες. Πολλοί είναι στεναχωρημένοι, άλλοι είναι θυμωμένοι. Νικητές και ηττημένοι της διαδικασίας των τηλεοπτικών αδειών δεν μπορούν να υπάρχουν όταν περίπου 1700 άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι σε μία χώρα που εδώ και χρόνια είναι «πρωταθλήτρια» στην ανεργία.

armenis
dimtsa
sroiter copy

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Πλειός:οι άνεργοι δημοσιογράφοι και οι πολιτικές εξελίξεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ