ΕΛΛΑΔΑ

Ο Κ.Ιακώβου για τα καπνικά προϊόντα και την απόσυρση της τροπολογίας (vid)

Ο Κ.Ιακώβου για τα καπνικά προϊόντα και την απόσυρση της τροπολογίας (vid)
EUROKINISSI

Οι έντονες αντιδράσεις από τον κλάδο των καπνοπωλών και των ιδιοκτητών ψιλικών και περιπτέρων για την τροπολογία που κατέθεσαν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προέβλεπε την απαγόρευση πώλησης καπνικών προϊόντων στα ψιλικατζίδικα, ανάγκασε την κυβέρνηση να κάνει ένα βήμα πίσω και να την αποσύρει.

Όπως λέει στο CNN Greece o πρόεδρος της ένωσης καπνοπωλών, ψιλικών και περιπτέρων Κωνσταντίνος Ιακώβου, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος υποστήριξαν ότι παραπλανήθηκαν από συνδικαλιστές του κλάδου και αποφάσισαν να αποσύρουν την τροπολογία όταν διαπίστωσαν πως θα οδηγήσουν σε κλείσιμο περισσότερους από 32.000 εμπόρους ψιλικών.

Σύμφωνα με το συνδικαλιστικό όργανο των ιδιοκτητών ψιλικών η τροπολογία αυτή θα μείωνε κατά 70% τα έσοδα τους.

Από την άλλη όμως η εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή οδηγία ανοίγει τον δρόμο για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχετικών επιχειρήσεων και συγκεκριμένα με το να επιτρέπεται να πωλούν και καφέ.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε ο κύριος Ιακώβου στο CNN Greece καταγγέλλει ότι στην Θεσσαλονίκη ανθεί το λαθρεμπόριο τσιγάρων σε υπαίθριες αγορές. Μάλιστα οι πιο συχνοί πελάτες όπως λέει είναι παιδιά στην εφηβεία.

Η απόσυρση της τροπολογίας ανακοινώθηκε επισήμως από τον πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, Νίκο Μανιό. Η επίμαχη τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την εναρμόνιση της ελληνικής με την κοινοτική νομοθεσία για την πώληση καπνικών και άλλων συναφών προϊόντων, το οποίο συζητείται στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Διαβάστε ακόμη:

Έντονο παρασκήνιο για την απόσυρση της τροπολογίας για τα καπνικά στα ψιλικατζίδικα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ