ΕΛΛΑΔΑ

Συμφωνία για την επαναφορά των προνομίων των Ολυμπιονικών (pics+vid)

Συμφωνία για την επαναφορά των προνομίων των Ολυμπιονικών (pics+vid)
CNN Greece

Στην επαναφορά των ειδικών προνομίων των Ολυμπιονικών, ως την 8η θέση, καθώς και των παγκόσμιων πρωταθλητών, συμφώνησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι Ολυμπιονίκες του Ρίο, καθώς και στελέχη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, σε συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το θέμα έθεσαν προς συζήτηση οι αθλητές, με τον Προκόπη Παυλόπουλο να συμφωνεί στην επαναφορά των προνομίων, ξεκαθαρίζοντας όμως πως δεν θα πρέπει να επαναληφθούν οι καταχρήσεις του παρελθόντος, οπότε και σχεδόν όποιος κέρδιζε μετάλλιο, ακόμη και σε τοπικά πρωταθλήματα, απολάμβανε προνόμια.

Κυρίαρχο ζήτημα στη συνάντηση των Ολυμπιονικών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν το ζήτημα των προπονητηρίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παυλόπουλος πρότεινε στην χρυσή και χάλκινη Ολυμπιονίκη της σκοποβολής στο Ρίο, Άννα Κορακάκη, να προπονείται στο σκοπευτήριο της ΕΛ.ΑΣ, πρόταση που της είχε ξανακάνει το 2007, ως αρμόδιος υπουργός. Τότε τον λόγο πήρε ο πατέρας και προπονητής της αθλήτριας, Τάσος Κορακάκης, λέγοντας πως το θέμα δεν είναι οικονομικό αλλά θεσμικό και εκεί «κολλάει».

Εκτός από την Άννα Κορακάκη και τον προπονητή της, που πέρασαν το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου μετά το θέμα που είχε προκύψει στην προηγούμενη επίσκεψη των Ολυμπιονικών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο Βύρωνας Κοκκαλάνης, πέμπτος στην ιστιοπλοΐα στην κατηγορία RS:X, η Βούλα Παπαχρήστου -όγδοη στο τριπλούν- και τα μέλη της τετρακώπου ελαφρών βαρών, που πήραν την έκτη θέση, ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος και ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής, Ισίδωρος Κούβελος.

image3

CNN Greece

Απευθυνόμενος στους Ολυμπιονίκες ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε:

image2

Είστε ζωντανό παράδειγμα και αποτελείτε σύμβολο της αριστείας. Όταν σας λέω ότι είμαστε υπερήφανοι για εσάς, θέλω να ξέρετε ότι είναι αλήθεια.

CNN Greece

Από την πλευρά της η Άννα Κορακάκη απεύθυνε έκκληση στην Πολιτεία να σταθεί σε όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό –στο μέτρο του δυνατού- αλλά κυρίως να δοθεί βοήθεια σε νέα παιδιά που ξεκινούν αυτό το δρόμο.

unnamed 2

CNN Greece

Όσον αφορά την παρεξήγηση που είχε δημιουργηθεί με τη μη πρόσκληση της στο Προεδρικό Μέγαρο μαζί με τους άλλους Ολυμπιονίκες στις 25 Αυγούστου, είπε πως: "Ήταν μεγάλη τιμή που βρεθήκαμε σήμερα εδώ. 'Ο,τι έγινε έγινε. Σήμερα είμαστε εδώ και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ