ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: 4 νεκροί και μία αγνοούμενη

Κακοκαιρία: 4 νεκροί και μία αγνοούμενη
EUROKINISSI

Τέσσερις άνθρωποι, τρεις στη Μεσσηνία κι ένας στη Λακωνία, έχασαν τη ζωή τους, ενώ μία γυναίκα αγνοείται στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης από την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα το τελευταίο 24ωρο. 

Πλημμύρες και καταστροφές σημειώθηκαν κυρίως σε Μεσσηνία, Λακωνία και Ηλεία, καθώς και στον δήμο Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη, που ήδη ζητήθηκε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μέσα στο τελευταίο 24ωρο, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Π.Σ. δέχτηκε εκατοντάδες κλήσεις για πλημμύρες και συγκεκριμένα, 550 στην Θεσσαλονίκη, 350 στη Μεσσηνία και 125 μέχρι τώρα στην Λακωνία.

Νωρίς το μεσημέρι οι πυροσβέστες ανέσυραν νεκρό έναν άνδρα, μέσα από χείμαρρο στην περιοχή Βλαχιώτη στη Λακωνία. Ο άτυχος ηλικιωμένος παρασύρθηκε και πνίγηκε στα νερά, σε απόσταση 150 μέτρων από το σπίτι του.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, με πεζές περιπολίες και ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, για τον εντοπισμό μίας 53χρονης γυναίκας η οποία αγνοείται στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας του δήμου Θερμαϊκού από τη στιγμή που εκδηλώθηκαν οι πλημμύρες.

Όπως αναφέρει το voria.gr , ο σύζυγός της ενημέρωσε τηλεφωνικά το πρωί το Αστυνομικό Τμήμα Μηχανιώνας, ότι αγνοείται η τύχη της γυναίκας. Κατά τον ίδιο, τελευταία φορά που επικοινώνησε μαζί της ήταν χθες το βράδυ, όταν η γυναίκα ανέφερε ότι βρίσκεται εγκλωβισμένη μέσα στο ΙΧ αυτοκίνητό της. Ο ίδιος φαίνεται να τη συμβούλευσε να σταθμεύσει το όχημα και να το εγκαταλείψει. Έκτοτε δεν είχε κάποια άλλη επικοινωνία μαζί της.

Γύρω στις 5 τα ξημερώματα βρέθηκε το αυτοκίνητο αλλά η γυναίκα δεν βρισκόταν στο εσωτερικό του.

kalamata2

Πηγή: ΕUROKINISSI

Μεγάλες καταστροφές στη Μεσσηνία

Στη Μεσσηνία η κακοκαιρία για την ώρα έχει προκαλέσει το θάνατο τριών ανθρώπων, όπως μεταδίδει το Patrisnews.gr

Νωρίτερα, η Πυροσβεστική είχε επιβεβαιώσει ότι μια γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από υπόγειο οικίας στην περιοχή Πήδημα Μεσσηνίας, όπως ανέφερε η Πυροσβεστική. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για μια 63χρονη γυναίκα με αναπηρία, που εγκλωβίστηκε στο σπίτι της το οποίο πλημμύρισε.

Από τη σφοδρή βροχόπτωση τη νύχτα στην περιοχή προκλήθηκαν τεράστια προβλήματα και καταστροφές σε πολλά σημεία του νομού, με πλημμυρισμένους δρόμους, αυτοκίνητα παρασυρμένα, ακόμα και μέσα στη θάλασσα, κατολισθήσεις και διακοπή της κυκλοφορίας.

PIRGOS

Πηγή: EUROKINISSI

Πυροσβέστες από την Αθήνα στην Πελοπόνησσο

Eνισχύσεις από την Αθήνα έχουν μεταβεί στη Λακωνία, όπου σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχουν ήδη δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα. Σύμφωνα με το Tempo24.gr τα έντονα φαινόμενα εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας, όπου, σύμφωνα με τις Αρχές, έσπασε και ένα φράγμα του Ευρώτα και η γύρω περιοχή έχει μεταβληθεί σε λίμνη.

Ένα άτομο που είχε εγκλωβιστεί πάνω σε ένα δένδρο, όπου είχε σκαρφαλώσει, διασώθηκε τελικά από άνδρες της Πυροσβεστικής που πλησίασαν με βάρκες, ενώ στις επιχειρήσεις συμμετέχει και ελικόπτερο, που μετέβη εκεί μετά από αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η κακοκαιρία που πλήττει την Πελοπόννησο από το πρωί και έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές έχει τις επιπτώσεις της και στην κυκλοφορία. Έτσι λόγω έντονης βροχόπτωσης η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στους εξής οδικούς άξονες:

Στη Μεσσηνία:

α) 222 χιλιόμετρο Ν.Α.Α.Τ.Κ., Τ.Κ. Αγίου Φλώρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και διεξάγεται από την παλαιά Ε.Ο. Καλαμάτας-Τρίπολης.
β) 1 χιλιόμετρο της Ε.Ο. Ασπροχώματος- Πύλου .
γ) 5 χιλιόμετρο Ασπροχώματος-Πύλου (είσοδος Μεσσήνης) γέφυρα Παμίσου.
δ) Επ. Ο. Αγίου Νικολάου-Τραχήλας η κυκλοφορία.

Στη Λακωνία:

α) 24,5- 26 χιλιόμετρο Ε.Ο. Σπάρτης- Γυθείου η κυκλοφορία των οχημάτων έχει αποκατασταθεί.
β) 19 - 21,5 χιλιόμετρο της Ε.Ο. Τάραψας - Μονεμβασιάς (Περιοχή Δ.Κ.
Σκάλας) από τη γέφυρα του ποταμού Ευρώτα μέχρι την Τ.Κ. Βλαχιώτη και παρακείμενων επαρχιακών και δημοτικών οδών, η κυκλοφορία έχει διακοπεί.
γ) 13 χιλιόμετρο της Ε.Ο. Σκάλας-Γερακίου, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί.
δ) 1 έως 1,3 χιλιόμετρο της Ε.Ο. Απιδέας- Αγίου Δημητρίου Ζάρακος, η κυκλοφορία έχει διακοπεί.
ε) 1 έως 4 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βλαχιώτη - Γούβες, η κυκλοφορία διακοπεί.
στ) 43 έως το 43,2 χιλιόμετρο της Επαρχιακής οδού Σπάρτης - Αγίου Δημητρίου, η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσχέρεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ