Τουρκία: Σύλληψη Ελλήνων και Κυπρίων Ικάρων στην Αγιά Σοφιά
H Αγία Σοφία ()
AP Photo/Emrah GurelΣύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece νεαροί σπουδαστές της Σχολής Ικάρων συνελήφθησαν έξω από την Αγιά Σοφιά όταν ξετύλιξαν ελληνικές σημαίες. Το περιστατικό έλαβε χώρα το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου όταν τρεις Κύπριοι και τρεις Έλληνες ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς να ζητήσουν την απαιτούμενη άδεια προκειμένου να ταξιδέψουν στο εξωτερικό συνεπώς και να ενημερώσουν, όπως είθισται από την εσωτερική διαδικασία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, προσπάθησαν να ανοίξουν ελληνικές σημαίες κατά την επίσκεψή τους στην Αγιά Σοφιά με αποτέλεσμα οι πέντε να συλληφθούν, ενώ ο άλλος Έλληνας κατάφερε να φύγει από το σημείο, καθώς ήταν σε πιο μακρινή απόσταση.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση του προξενείου το οποίο προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες μετά την ενημέρωση από τις τουρκικές αρχές για το περιστατικό. Οι σπουδαστές αφέθηκαν ελεύθεροι και επέστρεψαν στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ακολουθηθεί η εσωτερική διαδικασία προκειμένου να έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες. Πολύ άμεσα έλαβε αίσιο τέλος το συγκεκριμένο περιστατικό και αποφεύχθηκε κάτι το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσάρεστες συνέπειες .
ΗΠΑ: Δύο τραυματίες από πυροβολισμούς της αστυνομίας μετανάστευσης στο Μέριλαντ
13:51
Χαϊδάρι: Νεκρός 38χρονος μοτοσικλετιστής σε τροχαίο με Ι.Χ - Συνελήφθη ο 17χρονος οδηγός
13:38
Σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία: Υποχώρησε φράκτης πολυκατοικίας στον Άλιμο, οχήματα παρασύρθηκαν
13:25
Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ επισκέπτεται πυρηνικά υποβρύχια ενώ ο Πούτιν επαινεί τον «αήττητο» δεσμό τους (pics)
13:12