Τουρκία: Σύλληψη Ελλήνων και Κυπρίων Ικάρων στην Αγιά Σοφιά
H Αγία Σοφία ()
AP Photo/Emrah GurelΣύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece νεαροί σπουδαστές της Σχολής Ικάρων συνελήφθησαν έξω από την Αγιά Σοφιά όταν ξετύλιξαν ελληνικές σημαίες. Το περιστατικό έλαβε χώρα το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου όταν τρεις Κύπριοι και τρεις Έλληνες ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς να ζητήσουν την απαιτούμενη άδεια προκειμένου να ταξιδέψουν στο εξωτερικό συνεπώς και να ενημερώσουν, όπως είθισται από την εσωτερική διαδικασία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, προσπάθησαν να ανοίξουν ελληνικές σημαίες κατά την επίσκεψή τους στην Αγιά Σοφιά με αποτέλεσμα οι πέντε να συλληφθούν, ενώ ο άλλος Έλληνας κατάφερε να φύγει από το σημείο, καθώς ήταν σε πιο μακρινή απόσταση.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση του προξενείου το οποίο προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες μετά την ενημέρωση από τις τουρκικές αρχές για το περιστατικό. Οι σπουδαστές αφέθηκαν ελεύθεροι και επέστρεψαν στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ακολουθηθεί η εσωτερική διαδικασία προκειμένου να έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες. Πολύ άμεσα έλαβε αίσιο τέλος το συγκεκριμένο περιστατικό και αποφεύχθηκε κάτι το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσάρεστες συνέπειες .
Κατακόρυφη μείωση του αριθμού πλοίων που πέρασαν τα Στενά του Ορμούζ το Σαββατοκύριακο
17:06
Μαίνεται η φωτιά στη Βάρδα Ηλείας - Μεγάλη κινητοποίηση και ενίσχυση δυνάμεων
17:04Το Αζερμπαϊτζάν εκφράζει «ανησυχία» για την αναγνωρίση από το Ισραήλ της γενοκτονίας των Αρμενίων
17:03
Σε σοβαρή κατάσταση 50χρονη γυναίκα στη Λευκάδα – Αποκολλήθηκε βράχος και έπεσε στο κεφάλι της
16:58