Χειμωνιάτικο σκηνικό τα Χριστούγεννα με βροχές και χιόνια - Η πρόγνωση Ζιακοπούλου
Με άκρως χειμωνιάτικο καιρό θα γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο Νικολέτα Ζιακοπούλου.
Τα χιόνια θα είναι πυκνά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, οι καταιγίδες ισχυρές στο Αιγαίο και οι άνεμοι τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα Χριστούγεννα και έως το τέλος της εβδομάδας.
Πιο αναλυτικά σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ, την Τρίτη, παραμονή των Χριστουγέννων, περιμένουμε παροδικές βροχές στη χώρα, καταιγίδες στα θαλάσσια-παραθαλάσσια και λίγα χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα ανατολικά και τα νότια τους 15 βαθμούς, έως 12 στα υπόλοιπα.
Στην Αττική είναι πιθανές βροχές μες την ημέρα.Οι άνεμοι δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς.
Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε πρόσκαιρες βροχές και στα γύρω ορεινά πιθανές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 11 βαθμούς.
Την Τετάρτη, ανήμερα των Χριστούγεννων με εξαίρεση τα δυτικά περιμένουμε βροχές, καταιγίδες στο Αιγαίο και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά. Οι βοριάδες έως 8 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο, η θερμοκρασία θα πέσει.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Καιρός σήμερα: Ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία
Καιρός: Βροχές και χιόνια σε πολύ χαμηλά υψόμετρα ως τα Χριστούγεννα - Οι οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ
Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με καταιγίδες θυελλώδεις ανέμους και χιόνια - Οι συστάσεις Κικίλια
Η στιγμή που ο Ισραηλινός Στρατός βομβαρδίζει γέφυρα στον Λίβανο - «Βοηθούσε» τη Χεζμπολάχ
18:31
Πεζεσκιάν σε Τραμπ: Απαντάμε στις παραληρηματικές απειλές στο πεδίο της μάχης
18:19
«Αχρείαστος» ο πόλεμος Τραμπ στο Ιράν λέει το 60% των αμερικανών σε δημοσκόπηση στις ΗΠΑ
18:07
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ CNN GREECE: Τέμπη: Αυτό είναι το κτήριο «φρούριο» που θα φιλοξενήσει τη δίκη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (vid)
17:54