ΕΛΛΑΔΑ

Σύσκεψη για τα αυθαίρετα στην Πολεοδομία Ηρακλείου

Σύσκεψη για τα αυθαίρετα στην Πολεοδομία Ηρακλείου
Άποψη του Ηρακλείου την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 EUROKINISSI

Σύσκεψη για το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο που αφορά τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος και τη διευθέτηση των αυθαιρέτων πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πολεοδομία Ηρακλείου.

Στη σύσκεψη, όπου πήραν μέρος ο αντιδημάρχος Πολεοδομίας Γιάννης Ρασούλης, ο πρόεδρος του «Συλλόγου Οικιστών Εκτός Σχεδίου Πόλης» Μιχάλης Βλαχάκης και μέλη του διοικητικού συμβουλίου, καθώς και στελέχη της Πολεοδομίας, επισημάνθηκε ότι οι περισσότερες από τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί από τον δήμο Ηρακλείου και τους Οικιστές υιοθετούνται στο νέο νομοσχέδιο.

Από αυτές τις προτάσεις που έγιναν δεκτές, δύο είχε καταθέσει αποκλειστικά ο δήμος Ηρακλείου και αφορούν τα ακίνητα που βρίσκονται σε προτεινόμενα σχέδια πόλης και η διευθέτηση των εξ αδιαιρέτου.

Όπως τονίσθηκε από τους συμμετέχοντες, το νομοσχέδιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, υπάρχουν όμως και σημεία που χρήζουν βελτίωσης.

Την επόμενη εβδομάδα, οι Οικιστές προγραμματίζουν τη διοργάνωση ημερίδας με τη συμμετοχή στελεχών της Πολεοδομίας και στόχο την ενημέρωση των πολιτών του Ηρακλείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ