ΕΛΛΑΔΑ

Π.Βαλασόπουλος: Η αντίδραση του Βερολίνου για το «όχι» του Τσίπρα στην Μέρκελ

Π.Βαλασόπουλος: Η αντίδραση του Βερολίνου για το «όχι» του Τσίπρα στην Μέρκελ
EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI

Ο ανταποκριτής του CNN Greece, Παντελής Βαλασόπουλος, μεταφέρει τις πρώτες αντιδράσεις του Βερολίνου μετά την αρνητική απάντηση του Μαξίμου στην πρόκληση της Άνγκελα Μέρκελ προς τον Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχει σε έκτακτη συνάντηση ευρωπαίων ηγετών την Κυριακή στο Βερολίνο.

Ο Π. Βαλασόπουλος αναφέρει ότι ήταν σημαντικό για το Βερολίνο να βρεθεί στην έκτακτη συνάντηση ο Πρωθυπουργός, καθώς η Γερμανίδα Καγκελάριος θέλει να συζητηθεί το θέμα του προσφυγικού, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στην Μπρατισλάβα.

Όπως σημειώνει ο ανταποκριτής του CNN Greece, η Άνγκελα Μέρκελ ήθελε να συζητήσει από κοντά με τον Αλέξη Τσίπρα για την πορεία του προσφυγικού. Και αυτό γιατί, μετά τις εκλογικές αποτυχίες της Καγκελαρίου και την άνοδο της ακροδεξιάς στη Γερμανία, προετοιμάζεται να σκληρύνει τη στάση της στο προσφυγικό.

Ο Π. Βαλασόπουλος υπογραμμίζει ότι λέγεται πως υπάρχει ενόχληση του Βερολίνου για το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα παραστεί στη συνάντηση, επισήμως όμως δεν έχει ειπωθεί κάτι.

Σε κάθε περίπτωση, η Καγκελαρία και το Μέγαρο Μαξίμου συμφώνησαν ότι η Άνγκελα Μέρκελ και ο Αλέξης Τσίπρας θα έχουν τηλεφωνική συνομιλία για το θέμα.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί έριξε άκυρο ο Τσίπρας στη Μέρκελ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ