ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΘ 2016: Γεμάτα τα ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη

ΔΕΘ 2016: Γεμάτα τα ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη

Η πληρότητα στα ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη έχει αγγίξει το 100% εν όψει της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης που ανοίγει επισήμως τις πύλες της το Σάββατο.

"Δεν πέφτει καρφίτσα. Η εικόνα της πόλης αυτές τις μέρες είναι κάθε χρόνο περίπου έτσι. Σφύζει από ζωή, καθώς την επισκέπτονται φορείς, επιχειρηματίες και πλήθος κόσμου" σημείωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Τορνιβούκας.

Η Θεσσαλονίκη παρουσιάζει γενικότερα αυξημένη τουριστική κίνηση σε σχέση με το παρελθόν, σύμφωνα με τον κ.Τορνιβούκα: "Όλον τον χρόνο, εκτός από την περίοδο λίγο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και περίπου έως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν πληρότητα της τάξεως του 65%-70% κατά μέσο όρο".

Η εκάστοτε Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς και δύο κλαδικές εκθέσεις, η "Philoxenia" στον κλάδο του τουρισμού και η "Agrotica" στον πρωτογενή τομέα, είναι οι διοργανώσεις της ΔΕΘ-HELEXPO που γεμίζουν τα ξενοδοχεία της πόλης, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Κυριάκο Ποζρικίδη.

«Με τη ΔΕΘ-HELEXPO έχουμε κοινό βηματισμό και καλή συνεργασία για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης» δήλωσε και από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας. «Στηρίζουμε ιδιαίτερα την πρωτοβουλία με τα θεματικά πάρκα και τις θεματικές εκθέσεις, ενώ από την πλευρά της η ΔΕΘ-HELEXPO συμμετέχει στη "Διπλωματία των Πόλεων" για την προβολή της Θεσσαλονίκης στο εξωτερικό» επεσήμανε.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2016 οι διανυκτερεύσεις Ελλήνων και αλλοδαπών στα ξενοδοχεία της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης έφτασαν τις 1.047.161 έναντι τις 1.018.519 πέρυσι. Οι διανυκτερεύσεις Ελλήνων αυξήθηκαν σε ποσοστό 6,38%, φτάνοντας στις 603.010, σε αντίθεση με εκείνες των αλλοδαπών, που σημείωσαν μικρή πτώση κατά 1,67% (444.151).

Οι Έλληνες παραμένουν σταθερά πρώτοι στη σειρά της γενικής κατάταξης των εθνικοτήτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ