ΕΛΛΑΔΑ

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα
Eurokinissi

Οι κάτοικοι της Πελοποννήσου και της Θεσσαλονίκης ετοιμάζονται για το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να «χτυπήσει» την Ελλάδα τις επόμενες ώρες, ενώ μετρούν ακόμα τις πληγές τους από τη χθεσινή θεομηνία που έπληξε πολλές περιοχές.

Ο συνολικός απολογισμός της κακοκαιρίας είναι 4 νεκροί σε Μεσσηνία και Λακωνία ενώ μια γυναίκα στη Θεσσαλονίκη παραμένει αγνοούμενη. Οι περιοχές της χώρας που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του ΠολίτηΝίκος Τόσκας θα υπάρξουν άμεσα μέτρα υπέρ των πληγέντων.

Την Τρίτη η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε εκατοντάδες κλήσεις για πλημμύρες και συγκεκριμένα, 550 στην Θεσσαλονίκη, 350 στη Μεσσηνία και 125 στην Λακωνία.

1

(Πηγή:Εurokinissi)

Συνολικά 400 πυροσβέστες και άντρες της 1ης και 2ης ΕΜΑΚ συγκρότησαν 110 συνεργεία, που με 90 οχήματα και τέσσερα ερπυστριοφόρα ανέλαβαν να αντλήσουν τα νερά στις πληγείσες ανά τη χώρα περιοχές. Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο διέσωσαν 24 άτομα στον Νομό Θεσσαλονίκης, 29 στη Λακωνία και 21 στη Μεσσηνία.

Στην πόλη της Καλαμάτας και σε πολλά χωριά, η στάθμη του νερού ανέβηκε και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρρους παρασέρνοντας ότι έβρισκαν μπροστά τους και πλημμύρισαν εκατοντάδες σπίτια, ενώ οι κλήσεις που δέχτηκε η Πυροσβεστική για παροχή βοήθειας, είναι αναρίθμητες.

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στη δυτική Ελλάδα. Σύμφωνα με το tempo24.gr, στην Πάτρα οι υπηρεσίες στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου βρίσκονται σε ετοιμότητα.

2 copy

(Πηγή: ΕUROKINISSI)

Μεγάλες καταστροφές και στη Λακωνία

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην ανατολική Λακωνία και συγκεκριμένα στην περιοχή των Μολάων.

Τα έντονα φαινόμενα εντοπίστηκαν κυρίως στην περιοχή της Σκάλας, όπου, σύμφωνα με τις Αρχές, έσπασε και ένα φράγμα του Ευρώτα και η γύρω περιοχή έχει μετατράπηκε σε λίμνη. Το μεσημέρι της Τρίτης οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν 25 άτομα από σούπερ μάρκετ στον Άγιο Γεώργιο, μεταξύ Σκάλας-Βλαχιώτη στη Λακωνία, όταν ανέβηκε η στάθμη του ποταμού Ευρώτα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η περιοχή.

LAKONIA

(Πηγή: ΕUROKINISSI)

Άλλο ένα άτομο που είχε εγκλωβιστεί πάνω σε ένα δένδρο, όπου είχε σκαρφαλώσει, διασώθηκε τελικά από άνδρες της Πυροσβεστικής που πλησίασαν με βάρκες. Συνολικά στη Λακωνία η Πυροσβεστική κλήθηκε να επέμβει σε 125 περιστατικά.

Έρχονται βροχές και καταιγίδες σε όλη την Ελλάδα

Την ίδια ώρα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Βροχές αναμένονται σε αρκετές περιοχές της χώρας μέχρι και την Κυριακή.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Σήμερα Πέμπτη και μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος (κυρίως τα βόρεια τμήματα), η δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανώς η Θεσσαλία.

2. Το Σάββατο και την Κυριακή με μειωμένη γενικά ένταση κυρίως τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Στερεά, η δυτική και κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλία.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία: Πλημμύρισε η Νίκαια Λάρισας(pics)

Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο «σκεπάστηκε» από τα νερά (vid)

Π. Τατούλης: Τεράστιες οι ζημιές από την κακοκαιρία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ