ΕΛΛΑΔΑ

Έμμεσες «βολές» δικαστών και εισαγγελέων κατά Μαρινάκη

Έμμεσες «βολές» δικαστών και εισαγγελέων κατά Μαρινάκη

 Tην αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος προκάλεσαν οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη, με αφορμή την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου για προφυλάκισή του.

Στην ανακοίνωση της, η οποία πάντως δεν κατονομάζει τον Βαγγέλη Μαρινάκη ,γίνεται λόγος για βάναυση προσβολή και αναίτια επίθεση ,ενώ επισημαίνεται πως οι λεκτικές επιθέσεις δεν πρόκειται να κάμψουν το φρόνημα των εισαγγελικών λειτουργών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος :

«Στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο καταχωρίζονται δηλώσεις περί “διατεταγμένης υπηρεσίας” και περί “εκτελέσεως συμβολαίου” από Εισαγγελικούς Λειτουργούς.

Οι δηλώσεις αυτές συνιστούν βάναυση προσβολή και αναίτια επίθεση σε βάρος των Εισαγγελικών Λειτουργών, πριν αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών, ως μόνο και αποκλειστικά αρμόδιο να αποφασίσει για την περαιτέρω δικονομική πορεία της υποθέσεως και την παραπομπή ή όχι του κατηγορουμένου στο Ακροατήριο.

Υπενθυμίζουμε, εξάλλου, ότι οι Εισαγγελικές προτάσεις συντάσσονται με γνώμονα το Νόμο και τη συνείδηση του Εισαγγελέως στη δικονομική βάση των αποδεικτικών στοιχείων που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και διαβεβαιώνουμε ότι οι επιθέσεις αυτές λεκτικές και άλλες δεν πρόκειται να κάμψουν το σθένος και το φρόνημα των Εισαγγελέων, οι οποίοι επιβάλλεται να αφεθούν απερίσπαστοι στην εκτέλεση των καθηκόντων τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ