Meteo: Μεγάλα ύψη βροχής στην Ρόδο - Ξεπέρασε τα 151 χιλιοστά σε λίγες ώρες
Η έντονη βροχόπτωση που εκδηλώθηκε στο νησί της Ρόδου από το απόγευμα του Σαββάτου έως και το πρωί της Κυριακής (5/01) προκάλεσε προβλήματα στους κατοίκους του νησιού, καθώς άνθρωποι εγκλωβίστηκαν ενώ πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι.
Σύμφωνα με το meteo, τα ύψη βροχής στην πόλη της Ρόδου το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2025, ήταν υψηλά, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι έπεσε ποσότητα 151 χιλιοστών.
Αναλυτικότερα το meteo αναφέρει ότι:
«Ισχυρές βροχές σημειώθηκαν στα βόρεια τμήματα του νησιού της Ρόδου κατά το διήμερο Σαββάτου 04/01 – Κυριακής 05/01.
Όπως προκύπτει από τις καταγραφές του σταθμού του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην πόλη της Ρόδου, από το μεσημέρι του Σαββάτου 04/01 έως το πρωί της Κυριακής 05/01 έπεσαν συνολικά 151 χιλιοστά βροχής.
Το ποσό αυτό είναι περίπου ίσο με το μέσο ύψος βροχής που καταγράφει ο σταθμός τον Ιανουάριο (153 χιλιοστά) από την έναρξη λειτουργίας του (Ιούνιος 2012). Σημειώνεται ότι μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν από το πρωί του Σαββάτου 04/01 και στον σταθμό της Λίνδου, στα ανατολικά του νησιού (66 χιλιοστά).

Πίνακας καταγραφής χιλιοστών βροχής από το Meteo
Meteo
Δήμος Αθηναίων: Κλειστά τα σχολέια της Γκράβας, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι
18:09
«Δεν αποτελεί υποχώρηση ή αποδοχή κατηγορίας» - Αποχώρησε από το Μαξίμου ο Μιχάλης Μπεκίρης
18:07
Ο Πούτιν θα συναντηθεί αύριο με τον Ιρανό πρόεδρο και τον εμίρη του Κατάρ στη Μόσχα
18:03
Περιοχές του Άρη όπου οι αστροναύτες θα μπορούν να καλλιεργούν τροφή, ταυτοποίησαν επιστήμονες
17:58