ΕΛΛΑΔΑ

Δημιουργία υπαίθριας ανταλλακτικής βιβλιοθήκης στο Ρέθυμνο

Δημιουργία υπαίθριας ανταλλακτικής βιβλιοθήκης στο Ρέθυμνο
Ημερολόγιο καταστρώματος Β΄, του Γιώργου Σεφέρη, Αλεξάνδρεια 1944. Πρώτη έκδοση περιορισμένη, σε 75 αντίτυπα αριθμημένα και υπογεγραμμένα από τον ποιητή. Φωτογραφημένο την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 EUROKINISSI/Γεωργία Παναγοπούλου

Στη δημιουργία υπαίθριας ανταλλακτικής βιβλιοθήκης προχωράει μία ιδιοκτήτρια βιβλιοπωλείου στο Ρέθυμνο με στόχο να ενισχύσει την ανάγνωση βιβλίων σε περίοδο οικονομικά δύσκολη, με βιβλία που θα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

Το βιβλιοπωλείο «Αυτογνωσία» θα δέχεται στην υπαίθρια βιβλιοθήκη του βιβλία από όλους όσους δεν τα χρειάζονται.

Στόχος άλλοι πολίτες της κρητικής πόλης να μπορέσουν να τα δανειστούν και να τα διαβάσουν.

Παράλληλα, όσοι διαθέτουν βιβλία στην ανταλλακτική βιβλιοθήκη θα μπορούν και οι ίδιοι να δανειστούν άλλα βιβλία.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου Κατερίνα Λαμπρινού:

Από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινάει το ταξίδι των βιβλίων στο Ρέθυμνο διότι στις δύσκολες εποχές που ζούμε διαπιστώνω καθημερινά πως αρκετοί επιθυμούν να πάρουν ένα βιβλίο αλλά οικονομικά δεν μπορούν να διαθέσουν ακόμα και κάποια λίγα ευρώ. Στη βιβλιοθήκη μας που θα είναι βιβλιοθήκη όλου του Ρεθύμνου θα τοποθετήσω πρωτίστως εγώ βιβλία από παιδικούς συγγραφείς, λογοτέχνες νομπελίστες, κλασσικούς αλλά και βιβλία που μπορούν να σε ταξιδέψουν... Είναι πρώτη φορά που κάνουμε αυτό το εγχείρημα αλλά είναι κάτι που αισθάνομαι ότι το έχει η κοινωνία μας ανάγκη. Εμείς θα βοηθήσουμε να υπάρξει αλληλεγγύη όχι μόνο στα βασικά είδη αλλά και στα βασικά είδη της ψυχής μας και ένα από αυτά είναι το βιβλίο.

Επίσης, στα Ανώγεια Μυλοποτάμου πραγματοποιήθηκε δωρεά 12.700 ευρώ για την λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με στόχο να βοηθηθεί το πολιτιστικό έργο της.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ανωγείων Μανόλης Καλλέργης, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη επισκέπτονται τόσο κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής όσο και επισκέπτες με αποτέλεσμα το επιμορφωτικό της έργο να είναι πολύ σπουδαίο τα τελευταία χρόνια.

Με τη δωρεά αυτή σε μία εποχή με οικονομικά προβλήματα για όλους, θα μπορέσει ο δήμος Ανωγείων να εμπλουτίσει τη βιβλιοθήκη του με νέες εκδόσεις, και να συνεχίσει το έργο της τόσο σε επίπεδο πολιτισμού όσο και στο κοινωνικό της έργο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ