Κώστας Σημίτης: Δεν θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του με απόφαση της οικογένειας
Ο Κώστας Σημίτης
ΑΠΕ - ΜΠΕΤην απόφαση να μην τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του έλαβε η οικογένεια του Κώστα Σημίτη.
Παράλληλα, μετά την κηδεία του την Πέμπτη, (9/1) στις 12:00, στη Μητρόπολη Αθηνών αποφάσισαν η πομπή να πάει πεζή έως το Α΄Νεκροταφείο Αθηνών, όπου θα ταφεί.
Υπενθυμίζεται πως, η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί δημοσία δαπάνη και με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού.
Ο Κώστας Σημίτης άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Κυριακής (5/1) σε ηλικία 88 ετών. Ο πρώην πρωθυπουργός μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμό στο νοσοκομείο Κορίνθου, από την κατοικία του στους Αγίους Θεοδώρους, όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Με απόφαση της κυβέρνησης κηρύχθηκε τετραήμερο εθνικό πένθος. Σε ένδειξη πένθους, το κράτος αποφασίζει σε ορισμένες περιπτώσεις το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών ή σχολείων, την ανάρτηση των σημαιών μεσίστια για μία ή περισσότερες ημέρες. Παρόμοια εκδήλωση πένθους μικρότερης διάρκειας είναι η τήρηση ενός λεπτού σιγής σε συναθροίσεις και συγκεντρώσεις.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εθνικό πένθος για τον Κώστα Σημίτη: Η ξαφνική απώλεια και το «αντίο» του πολιτικού κόσμου
Δημογλίδου: Από το 2017 η δράση του κυκλώματος ρευματοκλοπών - «Πείραζε» ψηφιακούς μετρητές
10:31
Συνελήφθη 37χρονη στη Θεσσαλονίκη που συνόδευε μεθυσμένη την 8χρονη κόρη της
10:30
Χειροπέδες σε 26χρονο στη Θεσσαλονίκη για σειρά ληστειών με θύματα ηλικιωμένες
10:21
Περίπου 68.000 νοικοκυριά στη Γαλλία έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω του καύσωνα
10:15