Χαρδαλιάς: «Συγκεκριμένες προτάσεις, για οριστική λύση στο θέμα των απορριμμάτων»
Νίκος Χαρδαλιάς
Περιφέρεια ΑττικήςΜε συγκεκριμένο σχέδιο τεσσάρων σημείων προσέρχεται η Περιφέρεια Αττικής στη συνάντηση υπό τον υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο. Η σύσκεψη ζητήθηκε από τον περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά και τον πρόεδρο της ΠΕΔΑ Γιώργο Μαρκόπουλο από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το ζήτημα.
Θα συμμετάσχουν επίσης ο υφυπουργός Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος και ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Μπάμπης Σιάτρας.
Σχέδιο ολιστικής διαχείρισης
Η πρόταση της Περιφέρειας Αττικής εδράζεται στο τετράπτυχο:
- Άμεση και σημαντική μείωση και εξορθολογισμός του ύψους του τέλους ταφής στα επίπεδα των υπολοίπων κρατών- μελών της ΕΕ.
- Άμεση νομική διευθέτηση για απεμπλοκή του ΕΔΣΝΑ και της Περιφέρειας από οποιαδήποτε διαδικασία είσπραξης του οποιουδήποτε τέλους.
- Άμεση και εντός του επόμενου τριμήνου κατάθεση ολιστικού σχεδίου από τη ΓΓ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ για τη διαχείριση των 1,6 τόνων απορριμμάτων στο Λεκανοπέδιο Αττικής.
- Διάθεση και κατεύθυνση του 45% των πόρων του Τομεακού Προγράμματος του ΥΠΕΝ για τη διαχείριση των απορριμμάτων, στην Περιφέρεια Αττικής - μια δίκαιη αναλογική κατανομή των σχετικών πόρων για την Περιφέρεια στην οποία διαμένει και παράγει απορρίμματα το 45% των κατοίκων της χώρας.
Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ, σε συνεννόηση με την ΠΕΔΑ, προσέρχονται στη σύσκεψη με αυτό το κοινό σχέδιο προκειμένου να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα που προκαλεί η εφαρμογή του νομοθετημένου μέτρου.
Alpha Bank: Εξωστρέφεια, καινοτόμες υπηρεσίες, bancassurance και στο βάθος… νέες εξαγορές
07:50
Σύγκρουση μηχανής με φορτηγάκι στη Βασιλίσσης Σοφίας - Στο νοσοκομείο ο οδηγός της μοτοσικλέτας
07:47
Νέος γύρος συνομιλιών ΗΠΑ - Ρωσίας για το ουκρανικό το Σαββατοκύριακο στο Μαϊάμι
07:45
ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Είναι η φυλακή ο χώρος που θα «μάθει» μία 16χρονη;
07:45