ΕΛΛΑΔΑ

Ευρωμεσογειακή Σύνοδος: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα

Ευρωμεσογειακή Σύνοδος: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα
Πηγή: CNN Greece

Αυξημένα θα είναι σήμερα Παρασκευή 9/9 τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της διεξαγωγής της Συνόδου των μεσογειακών κρατών - μελών της ΕΕ.

Η παρουσία των ηγετών του ευρωπαϊκού Νότου στην ελληνική πρωτεύουσα έχει θέσει σε συναγερμό τις Αρχές, που παίρνουν δρακόντεια μέτρα, αυξάνοντας την παρουσία των αστυνομικών στους δρόμους του κέντρου, για λόγους ασφαλείας.

"Αστακό" θα θυμίζουν τα μέτρα ασφαλείας στο Ζάππειο Μέγαρο, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και στη διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αυτοκινητοπομπές με τους αρχηγούς των κρατών που μετέχουν στην Σύνοδο, από το αεροδρόμιο ως το κέντρο της Αθήνας.

metra3

Πηγή: CNN Greece

metra

Πηγή: CNN Greece

metra1

Πηγή: CNN Greece

metra5

Πηγή: CNN Greece

metra6

Πηγή: CNN Greece

Σύμφωνα με την Τροχαία οι δρόμοι που θα κλείσουν προσωρινά, μόνο για την διέλευση των αρχηγών είναι: Κατεχάκη, Μεσογείων και Βασιλίσσης Σοφίας. Προς το παρόν όλοι οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί.

Μόνιμα κλειστή ως και την ολοκλήρωση της Συνόδου, το απόγευμα θα είναι η Βασιλίσσης Όλγας, από το ύψος της Βασιλέως Κωνσταντίνου ως την Αμαλίας.

Παράλληλα, θα ισχύσουν και έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους του κέντρου, ενώ θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων από τα σημεία που θα περνούν οι ηγέτες των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου.

Όπως έκανε γνωστό μέσω των social media η Ελληνική Αστυνομία, την Παρασκευή θα πραγματοποιούνται κατά περίπτωση, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, από το πρωί ως τα μεσάνυχτα.

Βάσει του προγράμματος της Συνόδου των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα αφιχθούν στο Ζάππειο Μέγαρο από τις 12.45 έως τις 13.00.

Από τις 17.30 έως τις 18.30, είναι προγραμματισμένη επίσκεψη των ηγετών στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στη Σύνοδο συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας και ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκής Ένωσης της Ισπανίας, Φερνάντο Εγκιδάθου, εκπροσωπώντας τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ