Αρνητικό το δεύτερο τεστ της συζύγου του 71χρονου σε μεταπνευμοϊό - Ενα το επιβεβαιωμένο κρούσμα
Αρνητική φέρεται να είναι τελικά στον μεταπνευμοϊό η σύζυγος του 71χρονου, που βρέθηκε θετικός στον HMPV και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.
O EΟΔΥ με ανακοίνωσή του έχει επιβεβαιώσει την ύπαρξη αυτού του κρούσματος σημειώνοντας παράλληλα ότι «ο ανθρώπινος μεταπνευμοϊός δεν είναι νέος ιός για τη χώρα μας και το παραπάνω κρούσμα, ακόμα και αν επιβεβαιωθεί, δε θα αποτελεί το «πρώτο κρούσμα» στη χώρα» τονίζοντας παράλληλα ότι «με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα μέχρι σήμερα, δε συντρέχει λόγος ανησυχίας για τον πληθυσμό».
Η 60χρονη νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το νοσοκομείο, υποβλήθηκε στις εργαστηριακές εξετάσεις και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό για το μεταπνευμοϊό.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΣΜΟΣ
Μεταπνευμοϊός: «Ψυχραιμία» συνιστούν οι ειδικοί για τον ιό - Τα συμπτώματα που θυμίζουν κρυολόγημα
ΕΛΛΑΔΑ
«Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τον πληθυσμό», λέει ο ΕΟΔΥ για τον μεταπνευμοϊό
ΣΠΟΡ
Παναθηναϊκός: «Η ΚΑΕ αποκλείστηκε από τα κονδύλια ενεργειακής αναβάθμισης ΠΡΙΝ υπογραφεί η σύμβαση»
16:38
ΚΟΣΜΟΣ
Γαλλία: Στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον drone που πετούσαν πάνω από μια βάση πυρηνικών υποβρυχίων
16:30
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Vision Zero: Η κατάταξη της Ελλάδας στα τροχαία και η ευρωπαϊκή στρατηγική οδικής ασφάλειας
16:24
ΕΛΛΑΔΑ
Σε επιφυλακή παραμένει ο Δήμος Αθηναίων για τα έντονα καιρικά φαινόμενα
16:16
ΕΛΛΑΔΑ