ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ήταν σαν να ήρθαν να με σφάξουν» κατέθεσε ο Αιγύπτιος ψαράς

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ήταν σαν να ήρθαν να με σφάξουν» κατέθεσε ο Αιγύπτιος ψαράς

Συγκλονίζει η μαρτυρία του Εμπάρακ Αμπουζίντ, του Αιγύπτιου ψαρά που δέχθηκε δολοφονική επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής τον Ιούνιο του 2012 στο Πέραμα.

"Ήταν σαν να ήρθαν να με σφάξουν. Έφυγαν όταν νόμιζαν ότι με σκότωσαν. Αν ήξεραν πως είμαι ζωντανός, δεν θα με άφηναν", κατέθεσε ο Εμπάρακ ενώπιον του δικαστηρίου, υποστηρίζοντας ακόμα πως τα μέλη της Χρυσής Αυγής που του επιτέθηκαν λειτούργησαν με οργανωμένο σχέδιο.

Ο Αιγύπτιος περιέγραψε στο δικαστήριο την τραυματική εμπειρία που έζησε όταν μία ομάδα μαυροφορεμένων τον αιφνιδίασε ενώ κοιμόταν στην ταράτσα του σπιτιού της οικογένειας που τον φιλοξενούσε.

"Ξημερώματα της 12ης Ιουνίου του 2012 κοιμόμουν στην ταράτσα. Εκεί κοιμόμουν τις τελευταίες 10 ημέρες. Ήμουν σκεπασμένος με μια κουβέρτα. Περίπου στις 3 τα ξημερώματα, είχα την κουβέρτα επάνω μου, με χτύπησαν δυο - τρεις φορές. Είχα κοιμηθεί περίπου στις 11.30 το βράδυ και δεν μπορώ να πω ακριβώς την ώρα που δέχτηκα την επίθεση γιατί κοιμόμουν. Χτύπησα στο γόνατο 2-3 φορές", ανέφερε και συνέχισε:

“Έβγαλα την κουβέρτα από το πρόσωπο μου και είδα άτομα που φορούσαν μαύρα ρούχα. Σε μια άκρη είδα τέσσερα άτομα να με χτυπάνε και ακόμη 15-17 άτομα πάνω στην ταράτσα. Δυο - τρία άτομα με χτυπούσαν με ξύλα και άλλα με κλωτσούσαν και ένας με χτύπησε στο πρόσωπο με σίδερο και μου έσπασαν τα δόντια και το κεφάλι. Με χτύπησαν και στα πόδια”.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, ο ίδιος δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει συγκεκριμένα πρόσωπα, ωστόσο όπως είπε, πληροφορήθηκε αργότερα από τον φίλο του τον Άχμετ –εξίσου θύμα της επίθεσης- ότι επρόκειτο για μέλη της Χρυσής Αυγής και πως ήθελαν να τους σκοτώσουν.

“Ήμουν χτυπημένος σε όλο το σώμα μου. Έκανα πολλά ράμματα, ένα δόντι μου έσπασε. Δεν ήξερα αν ήταν βράδυ ή πρωί. Στο νοσοκομείο κατάλαβα τι έγινε. Μετά έμαθα πως είχαν απειλήσει τον Άχμετ νωρίτερα. Τους είχαν πει "θα σας σκοτώσουμε απόψε" γιατί είχαν πρόβλημα με όλους του αλλοδαπούς και συγκεκριμένα με τους Αιγύπτιους”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ