Στην Τανάγρα το 24ο και τελευταίο ελληνικό Rafale - Σε πλήρη σύνθεση η 332 μοίρα
Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τανάγρας προσγειώθηκε σήμερα Πέμπτη (09/01) το 24ο Rafale της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Η τροχοδρόμησή του σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της διπλής παραγγελίας που είχε κάνει πριν λίγα χρόνια η χώρα μας.
Στην αρχή δεκαοκτώ κι άλλα 6 μαχητικά 4,5 γενιάς έχουν προστεθεί πλέον στην δύναμη της πολεμικής αεροπορίας, όπου ο συνδυασμός του ολοκληρωμένου συστήματος αυτοπροστασίας του αεροσκάφους και των πυραύλων Μέτεορ φέρνουν νέα δεδομένα στον αεροπορικό αγώνα, πέραν του οπτικού ορίζοντα.
Με τους πυραύλους Μέτεορ τα Rafale δημιουργούν την λεγόμενη «απαγόρευση περιοχής» καθώς η εμβέλεια τους άνω των 100 χλμ απαγορεύει οποιαδήποτε εχθρική κίνηση πριν καν το αντίπαλο αεροσκάφος εισέλθει στο FIR Αθηνών.
Η 332 Μοίρα έχει κριθεί επιχειρησιακή πάνω από έναν χρόνο και τα ελληνικά Rafale Rafale ήδη μετέχουν είτε σε Συμμαχικές, είτε σε Εθνικές ασκήσεις και παράλληλα έχουν ενταχθεί στον εβδομαδιαίο προγραμματισμό των αεροσκαφών αυξημένης επιφυλακής.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ολοκληρώνεται η παραλαβή των μαχητικών αεροσκαφών Rafale - Σε πλήρη σύνθεση η 332 Μοίρα
SPONSORED
Δικαστήριο ακύρωσε τους περιορισμούς Τραμπ στη μετανάστευση από 39 χώρες
21:56
Προειδοποίηση Στάρμερ: Η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ από το 2030
21:47
Σοβαρό τροχαίο στην Κρήτη: Διασωληνωμένος νεαρός οδηγός μηχανής
21:38
Απολύσεις στις μυστικές υπηρεσίες σχεδιάζει ο Τραμπ - «Αχρείαστο το γραφείο του διευθυντή»
21:28