ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες απόλυτης καταστροφής στη Νέα Μηχανιώνα – Συνεχίζονται οι έρευνες για την 53χρονη

Εικόνες απόλυτης καταστροφής στη Νέα Μηχανιώνα – Συνεχίζονται οι έρευνες για την 53χρονη
CNN GREECE

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 53χρονης αγνοούμενης στη Νέα Μηχανιώνα, έπειτα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή στα μέσα της εβδομάδας. Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να διασώσουν ότι μπορούν από τις περιουσίες τους που χάθηκαν στα λασπόνερα.

Οι περισσότερες ζημιές έχουν γίνει στην Αγία Τριάδα, που έχει μετατραπεί σε απέραντο λασπότοπο, καθώς σπίτια και υπόγεια πλημμύρισαν. Τρεις μέρες μετά την σφοδρή κακοκαιρία, οι κάτοικοι του χωριού βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς σε πολλά σπίτια το νερό έφτασε μέχρι και τα δύο μέτρα, καταστρέφοντας τις περιουσίες τους.

Πολλές επιχειρήσεις έπαθαν εκτεταμένες ζημιές και τα εμπορεύματά τους καταστράφηκαν ολοσχερώς. Οι επιχειρηματίες προσπαθούν να καθαρίσουν τα μαγαζιά τους, ενώ και τα μηχανήματα του Δήμου έχουν σπεύσει για βοήθεια, καθαρίζοντας τους δρόμους και βοηθώντας στην απάντληση των υδάτων από γκαράζ και ισόγεια.

Στελέχη της κυβέρνησης θα βρεθούν αύριο το πρωί στη Θεσσαλονίκη, μερικά χιλιόμετρα μακριά από τις πληγείσες περιοχές. Ωστόσο, όπως λένε οι κάτοικοι, κανείς δεν θα ενδιαφερθεί επί της ουσίας να τους βοηθήσει, για την επίλυση των προβλημάτων τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ