Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα την Τρίτη
Οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα και οι θυελλώδεις άνεμοι θα συνεχιστούν έως και την Τρίτη (14-01-25), σύμφωνα με την επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού, που εξέδωσε η ΕΜΥ.
Από την Τετάρτη (15-01-25) τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν ενώ ο παγετός, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, θα συνεχιστεί για το επόμενο τριήμερο.
Αναλυτικά:
Τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2025:
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο (κυρίως το νότιο), τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά), τις Σποράδες και την Εύβοια.
Στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τοπικά σε ορεινές - ημιορεινές περιοχές και κατά τόπους θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά και στα βόρεια τμήματα της Στερεάς Ελλάδας (Φθιώτιδα) και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν θυελλώδεις ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ.
Την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2025:
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο (κυρίως το νότιο), τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την Πελοπόννησο (κυρίως τα δυτικά και νότια), τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά), τις Σποράδες, την Εύβοια και πρόσκαιρα τις Κυκλάδες.
Στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τοπικά σε ορεινές - ημιορεινές περιοχές και κατά τόπους και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο οι οποίες βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας (Φθιώτιδα, Βοιωτία).
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 και στα βόρεια 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν θυελλώδεις ανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες.
Η Ιταλία κλήτευσε τον Ιρανό πρέσβη για την επίθεση με drone στην Κύπρο
15:45
Συναγερμός για εξαφάνιση 46χρονου από τις Αχαρνές Αττικής
15:36
Άνοιξε η πλατφόρμα για 1.696 διορισμούς στο ΕΣΥ - Εντός του χρόνου 5.000 μόνιμες προσλήψεις
15:28
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 34χρονος που ξυλοκόπησε την σύντροφο του - Νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα (vids)
15:21