«Φόρτωσαν το χρηματοκιβώτιο πάνω σε φορτηγό»: Πώς έγινε η ληστεία - μαμούθ στην Χαλκιδική
Πώς οι διαρρήκτες άρπαξαν κοσμήματα και πολύτιμους λίθους αξίας περίπου 1.000.000 ευρώαπό σπίτι στην Χαλκιδική, εξηγεί η ιδιοκτήτρια.
Όπως εξηγεί μιλώντας στην ΕΡΤ η κ. Αθανασία, οι διαρρήκτες της πήραν περίπου ένα εκ. ευρώ σε κοσμήματα και άκοπες πέτρες. Έκαναν άνω κάτω όλο το σπίτι και κάποια στιγμή εντόπισαν το χρηματοκιβώτιο. Δεν μπόρεσαν να το διαρρήξουν, έφυγαν και γύρισαν με φορτηγό στο οποίο και το φόρτωσαν.
«Δεν είναι ότι πήραν μόνο το χρηματοκιβώτιο, είχαν σηκώσει όλους τους καναπέδες για να περάσει, το έβαλαν στο χολ. Περνάει το 100 να ελέγξει, να δει. Το φόρτωσαν το χρηματοκιβώτιο το δικό μου επάνω σε φορτηγό, δεν το είδε το 100 στο δρόμο, τα μεσάνυχτα, φορτωμένο. Δύο τόνους και…», όπως λέει.
Οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί, και τουλάχιστον το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει εννιά διαρρήξεις σε σπίτια.
Η οικία δεν διέθετε συναγερμό και κάμερες ασφαλείας και έτσι οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας από γειτονικά, για να μπορέσουν να ταυτοποιήσουν τους δράστες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διάρρηξη σε σπίτι στο Χαλάνδρι - Λεία πάνω από 60.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα
Θεσσαλονίκη: Διάρρηξη με λεία ένα εκατ. ευρώ σε κοσμήματα και πολύτιμους λίθους από χρηματοκιβώτιο
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δίνουμε τη μάχη με την παλιά Ελλάδα που μας πλήγωσε - Τον πόλεμο θα τον κερδίσουμε (vid)
13:19
Ανοιχτή Αγκαλιά: 3.000+ ιατρικές πράξεις και ουσιαστική στήριξη σε ευάλωτες κοινότητες το 2025
13:13
Η AstraZeneca Ελλάδας Πρωταγωνιστής Βιώσιμης Ανάπτυξης -Διπλή διάκριση για την AstraZeneca στα Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2025
13:06
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι έχουμε εισέλθει επίσημα στην «Σεληνιακή Ανθρωπόκαινο»
13:00