ΕΛΛΑΔΑ

Η Αμάλ Αλαμουντίν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στις Σέρρες - Όλες οι λεπτομέρειες στο CNN Greece

Η Αμάλ Αλαμουντίν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στις Σέρρες - Όλες οι λεπτομέρειες στο CNN Greece
Kevin Winter/Getty Images/Ideal Images

Το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στις Σέρρες επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η Αμάλ Αλαμουντίν κάτω από άκρα μυστικότητα. Ο δημοσιογράφος του epiloges.tv, Δημήτρης Κώττας, μίλησε στο CNN Greece για την επίσκεψη της συζύγου του Τζορτζ Κλούνει και μας μετέφερε όλες τις λεπτομέρειες.

Περίπου στις 5 το απόγευμα η Αμάλ Αλαμουντίν έφτασε στο κέντρο φιλοξενίας. Εκεί, συνομίλησε για αρκετή ώρα με πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη συγκεκριμένη δομή και άκουσε προσωπικές ιστορίες των Γεζίντι. Στόχος της είναι να υπερασπιστεί τις γυναίκες Γεζίντι που υπήρξαν θύματα σεξουαλικής δουλείας, βιασμού και γενοκτονίας από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Όταν βγήκε από το κέντρο φιλοξενίας, στις 7:30, αγκάλιασε δύο μικρά προσφυγόπουλα και τους προσέφερε κάποια δώρα. Στη συνέχεια αναχώρησε από την πόλη των Σερρών.

Η Αμάλ Αλαμουντίν δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης των Σερρών καθώς, όπως λέει ο Δημήτρης Κώττας, οι υπεύθυνοι της δομής τους ενημέρωσαν ότι η ίδια δεν επιθυμεί να καλυφθεί δημοσιογραφικά η επίσκεψή της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ