Τα αυτόφωρα θα λειτουργούν Σαββατοκύριακα και αργίες με εντολή της Πρόεδρου του Αρείου Πάγου
Δικαστήρια Ευελπίδων
INTIME / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥΤην λειτουργία των αυτοφώρων (μονομελών και τριμελών), τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, ζητά η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα με εξαιρετικά επείγον έγγραφό της προς όλους τους προϊσταμένους των Πρωτοδικείων της χώρας.
Στο έγγραφό της η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ξεκαθαρίζει ότι αυτό θα ισχύει και για τους Ανακριτές και τους Προέδρους υπηρεσίας.
Σύμφωνα με δικηγορικούς κύκλους, το εξαιρετικά επείγον έγγραφο της κυρίας Κλάπα, εκδόθηκε με αφορμή το τροχαίο δυστύχημα στα Χανιά με δράστη τον 45χρονο οδηγό και θύμα τον 22χρονο Παναγιώτη.
Δείτε εδώ το έγγραφοΕιδικότερα, η Ιωάννα Κλάπα αναφέρει:
«Σας επισημαίνουμε ότι με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών λειτουργών (νόμος 4938 του 2022), είστε υποχρεωμένοι να ορίζεται για τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες σύνθεση αυτόφωρου (μονομελούς και τριμελούς) πλημμελειοδικείου, η οποία θα είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμη να εκτελέσει τα καθήκοντά της.
Αυτονόητο τυγχάνει ότι αυτό ισχύει και για τον ανακριτή και τον πρόεδρο υπηρεσίας.
Για οποιαδήποτε λόγω παράλειψη εφαρμογής των ανωτέρω θα έχει ως συνέπεια τη διακινδύνευση των έννομων αγαθών των πολιτών και εντεύθεν την προσβολή του κύρους της Δικαιοσύνης».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Ξηλώνεται» η αστυνομική διεύθυνση Χανίων με απόφαση Μητσοτάκη - Μετά το τροχαίο με τον 22χρονο
Τροχαίο στα Χανιά: Στις φυλακές Κορυδαλλού θα οδηγηθεί ο 45χρονος οδηγός
Σε διαθεσιμότητα οι τρεις αστυνομικοί που άφησαν ελεύθερο τον οδηγό στα Χανιά
Επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων
06:00
Συντάξεις κύριες και επικουρικές Ιανουαρίου: Πότε θα καταβληθούν
05:00
Στα 18,5 λεπτά ανά kWh η μέση τιμή σε πράσινα τιμολόγια τον Δεκέμβριο - Δείτε τις τιμές των παρόχων
04:00
IRIS: Υποχρεωτικό για όλες τις επιχειρήσεις - Διευκρινίσεις για τα όρια συναλλαγών
03:00