Στα μπλόκα οι αγρότες με το «βλέμμα» στραμμένο στη Βουλή
Τα πρώτα μπλόκα στήνουν από το πρωί της Παρασκευής (24/1) οι αγρότες από τη Λάρισα μέχρι την Ηλεία, έχοντας το «βλέμμα» στραμμένο στη Βουλή όπου ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη για τον πρωτογενή τομέα.
Μπλόκα έχουν στηθεί στη Θεσσαλία στον Ε65 από τους αγρότες των Φαρσάλων και της Καρδίτσας, όπως και οι αγρότες της Λάρισας, των Τρικάλων και της Μαγνησίας.
Ανάμεσα στα βασικά τους προβλήματα είναι το υψηλό κόστος παραγωγής, με τους αγρότες να δείχνουν από την πρώτη ημέρα πως είναι έτοιμοι να κλιμακώσουν.
Η ένταση που επικράτησε την Πέμπτη (23/1) με τα ΜΑΤ, όταν επεδίωξαν να καταλάβουν με τα τρακτέρ τους τον αυτοκινητόδρομο Ε-65 είναι ενδεικτική της στάσης που σκοπεύουν να κρατήσουν.
Το απόγευμα οι αποφάσεις
Παράλληλα, το απόγευμα θα συνεδριάσουν στα μπλόκα, με το onlarissa να μεταδίδει, όπως εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο της μαζικής καθόδου στην Αθήνα, όπως και πέρυσι.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Ζεσταίνουν μηχανές» οι αγρότες: Μπλόκα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη - Τα αιτήματά τους
Μετέτρεψαν σπίτι σε «κατάστημα» ναρκωτικών στην Αγία Βαρβάρα – Τραυμάτισαν αστυνομικό
11:48
Πανελλήνιες 2026: «Βατά» τα Γερμανικά - Αναλυτικά οι απαντήσεις των θεμάτων
11:43
Στην Times Square τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου - Παγκόσμια προβολή μέσω του FIFA World Cup
11:39
Σε λειτουργία η νέα ψηφιακή πλατφόρμα για τους διαμένοντες στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας
11:33