Ο Μητροπολίτης Ιωάννης Κορυτσάς προκρίνεται για νέος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας
Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος
EurokinissiΗ Ιερά Σύνοδος της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας συνήλθε εκτάκτως σήμερα, 25 Ιανουαρίου 2025, στις 11:30, με αφορμή την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας, Αναστασίου.
Με βαθιά θλίψη, τα μέλη της Συνόδου αποχαιρέτησαν τον μακαριστό Πατέρα και Ποιμενάρχη, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους για το πολυσχιδές έργο του και την πνευματική του προσφορά.
Η Ιερά Σύνοδος έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:
- Εκλογή Τοποτηρητή: Ο Μητροπολίτης Κορυτσάς κ. Ιωάννης εκλέχθηκε ως Τοποτηρητής (Locum Tenens) του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου.
- Κήρυξη Πένθους: Κηρύχθηκε πενθήμερο πένθος για την Εκκλησία, από 25 έως 29 Ιανουαρίου 2025.
- Υποδοχή του Σκηνώματος: Η υποδοχή του σκηνώματος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου θα πραγματοποιηθεί στον Καθεδρικό Ναό της «Αναστάσεως του Χριστού» στα Τίρανα, την Τρίτη 28 Ιανουαρίου, στις 16:00. Μετά την υποδοχή, θα ακολουθήσουν αφιερώματα εντός του καθεδρικού ναού το ίδιο απόγευμα και κατά τη διάρκεια όλης της επόμενης ημέρας, Τετάρτης 29 Ιανουαρίου.
- Εξόδιος Ακολουθία: Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στις 11:00, αμέσως μετά την τέλεση Θείας Λειτουργίας.
Σύμφωνα με το orthodoxtimes.gr μετά το πέρας της συνεδρίασης, η Ιερά Σύνοδος τέλεσε ειδική ακολουθία όπου θα γίνει επιμνημόσυνηδέηση υπέρ της αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αναστασίου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΛΑΔΑ
Συλλυπητήρια Βαρθολομαίου για τον θάνατο Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βελόπουλος για Αναστάσιο: Μεγάλη η θλίψη, ακόμα μεγαλύτερη η εθνική απώλεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δίκη Βαλυράκη: «Πιθανό να συνέβη κάτι περισσότερο από λεκτική αντιπαράθεση» ανέφερε μάρτυρας
18:05
ΕΛΛΑΔΑ
Από πολυοργανική ανεπάρκεια ο θάνατος της 13χρονης στη Χαλκίδα
17:57
ΚΟΣΜΟΣ
Ισχυρή έκρηξη στην Ουτρέχτη - Τουλάχιστον ένας τραυματίας (pics&vids)
17:51
ΚΟΣΜΟΣ
Ολλανδία και Φινλανδία προστίθενται στις χώρες που στέλνουν στρατιωτικούς στη Γροιλανδία
17:46
ΚΟΣΜΟΣ