ΕΛΛΑΔΑ

Τρίκαλα: Πρόσφυγες βοηθούν τους κατοίκους πλημμυρισμένων χωριών

Τρίκαλα: Πρόσφυγες βοηθούν τους κατοίκους πλημμυρισμένων χωριών
Eurokinissi/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Σύριοι πρόσφυγες, μαζί με μέλη της ομάδας Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων, μετείχαν σήμερα Κυριακή στη διανομή εμφιαλωμένου νερού από τον Δήμο σε κατοίκους πλημμυρισμένων χωριών -οι περιουσίες των οποίων έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Χωριά του Δήμου Τρικκαίων, όπως η Φωτάδα και το Καλονέρι, έμειναν χωρίς πόσιμο νερό, λόγω προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση και των ορμητικών υδάτων. Η Ομάδα Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων ανέλαβε να συνδράμει το έργο του Δήμου και της ΔΕΥΑΤ, που είχαν ήδη εξασφαλίσει μεγάλες ποσότητες εμφιαλωμένου νερού.

Σε αυτή την προσπάθεια σημαντική ήταν η συμβολή και των προσφύγων, με τη δημοτική αρχή, να σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση:

Από τη φρίκη του πολέμου, εθελοντισμός στα πλημμυρισμένα χωριά του Δήμου Τρικκαίων. Από τις βόμβες και το αίμα, στις κατεστραμμένες περιουσίες. Ο εθελοντισμός, η προσφορά, η έγνοια για τον συνάνθρωπο, κυριάρχησαν το Σάββατο. Ανάμεσα στους εθελοντές, και πρόσφυγες από τη Συρία... την πολύπαθη χώρα με τους πολύπαθους κατοίκους.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ