Έκλεισαν συμβολικά το δρόμο στο Γερακάρι Λάρισας οι αγρότες Αγιάς
Τον δρόμο Λάρισας -Αγιάς στο ύψος του Γερακαρίου απέκλεισαν συμβολικά για μιάμιση περίπου ώρα οι αγρότες της περιοχής , σε μια προσπάθεια να αναδείξουν το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
Επρόκειτο κυρίως για δενδροκαλλιεργητές, μηλοπαραγωγούς και καστανοπαραγωγούς οι οποίοι εκτός από τα γενικά αιτήματα των αγροτών που κινητοποιούνται, έχουν θέμα και με τις αποζημιώσεις για τα προϊόντα τους.
«Είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε για την επιβίωση του κλάδου μας , για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε τη γη μας, για να μπορέσουμε να παραμείνουμε στα χωριά μας, για να καταφέρουμε να ζήσουμε τις οικογένειες μας» δήλωναν χαρακτηριστικά.
Την ίδια ώρα, στο πλευρό τους βρέθηκαν σύλλογοι και φορείς που στηρίζουν τον αγώνα τους, καθώς όπως επεσήμαναν ο πρωτογενής τομέας αποτελεί αδιάρρηκτο κύκλο στην αλυσίδα της τοπικής οικονομίας.
Τη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, όπως έχει ήδη αποφασισθεί, αγρότες από όλα τα μπλόκα της Θεσσαλίας, θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και θα επιδιώξουν συνάντηση με τον περιφερειάρχη Δ. Κουρέτα.
Πρώτος με άλμα στα 5,90 ο Καραλής στο Fly Athens Indoor
23:21
Λάρισα: Αιματηρό επεισόδιο μεταξύ νεαρών αλλοδαπών - Ένας τραυματίας
23:09
Χρυσοχοΐδης: Με 1.400 αστυνομικούς ενισχύονται οι αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής
22:57
Τραγωδία στη Χίο: Προφυλακιστέος μετά την απολογία του ο φερόμενος ως διακινητής
22:45