Χατζημάρκος: «Σε πλήρη ετοιμότητα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη σεισμική έξαρση στις Κυκλάδες»
O Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.
DIMITRA KOUTRA boreiageitonia.Σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αναφορικά με την έξαρση των σεισμικών φαινομένων στην περιοχή της Σαντορίνης και των γύρω νησιών.
Σε ανακοίνωσή του, ο περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, σημειώνει, μεταξύ των άλλων, ότι απαιτείται απόλυτη υπευθυνότητα από όλους αποφυγή υπερβολών, και πιστή τήρηση εκ μέρους των πολιτών όλων των προληπτικών μέτρων και των σχετικών οδηγιών από τις αρμόδιες Αρχές.
Ειδικότερα, ο κ. Χατζημάρκος τονίζει: «Βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ασυνήθιστο φυσικό φαινόμενο στη Σαντορίνη και τη γύρω περιοχή, το οποίο παρακολουθούμε με βάση τις αξιολογήσεις και τις αναλύσεις των ειδικών επιστημόνων. Από την πλευρά μας, ως Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συνδράμουμε το έργο του αρμόδιου υπουργείου και έχουμε κινητοποιήσει προληπτικά το σύνολο των δικών μας δυνάμεων Πολιτικής Προστασίας.
Τη στιγμή αυτή απαιτούνται απόλυτη υπευθυνότητα απ' όλους, αποφυγή υπερβολών και πιστή τήρηση εκ μέρους των πολιτών όλων των προληπτικών μέτρων και των σχετικών οδηγιών των αρμόδιων Αρχών».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ισχυρός σεισμός 4,6 Ρίχτερ στην Αμοργό
Νέος σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Αρκεσίνη της Αμοργού
Πρόγραμμα Εξοικονομώ: Λήγει σήμερα (17/07) η προθεσμία για τα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης
06:00
«Τουρισμός για Όλους 2026-2027»: Νέα δεδομένα για το πρόγραμμα - Μία κλήρωση για δύο χρονιές
05:00
Θερινές εκπτώσεις: Ποιες Κυριακές που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα
04:00
Στις 23 Ιουλίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για 534 προσλήψεις - Στην καθαριότητα σχολείων
03:00