Καραστάθης για τους σεισμούς στις Κυκλάδες: Δεν αποκλιμακώνεται η δραστηριότητα
Η καλντέρα στη Σαντορίνη
EurokinissiΑπό την 1η Φεβρουαρίου έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 240 σεισμοί με μέγεθος μεγαλύτερο των 3 Ρίχτερ, ενώ κατά το ίδιο διάστημα οι σεισμοί με μέγεθος άνω των 4 έφτασαν τους 39, σημειώνει ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Βασίλης Καραστάθης εξηγώντας πως η σεισμική δραστηριότητα δν αποκλιμακώνεται.
«Η σεισμική δραστηριότητα δεν αποκλιμακώνεται αλλά αντίθετα εντείνει τους ρυθμούς της», δήλωσε συγκεκριμένα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών.
«Είναι ένα ασυνήθιστο πλήθος τέτοιων σεισμών σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Η ακολουθία δεν έχει ακόμα τα χαρακτηριστικά που θα μας επέτρεπαν να είμαστε καθησυχαστικοί», αναφέρει.
Τέλος επισημαίνει ότι αύριο το πρωί η στατιστική εκτίμηση θα βοηθηθεί αρκετά και από τους νέους σταθμούς σε Ανάφη και Αμοργό που θα στέλνουν το σήμα τους από τις επόμενες ώρες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διυπουργική σύσκεψη υπό τον Κικίλια τη Τρίτη για τους σεισμούς - Στο τραπέζι και οι Ένοπλες Δυνάμεις
Πέντε σεισμοί σε μία ώρα στην Αμοργό - Από 3 έως 4,6 Ρίχτερ η έντασή τους
Ερντογάν για τους σεισμούς στην Ελλάδα: Η ετοιμότητα της κρατικής μηχανής είναι θέμα επιβίωσης
SPONSORED
Αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Βηρυτό μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Χεζμπολάχ
16:31
Καταδικάζει την ρωσική επίθεση κοντά στο Τσερνόμπιλ ο Ζελένσκι λίγο πριν τη συνάντηση στο Λονδίνο
16:20
Φωτιά στην Καλλιθέα Φαρσάλων - Επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα
16:12
Οδηγίες Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για προστασία από σεισμούς: «Η γνώση και η ψυχραιμία σώζουν ζωές»
16:08