Υπογραφή Κοινού Σχεδίου Δράσης Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου και Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλαδας-Αιγύπτου
Το «Κοινό Σχέδιο Δράσης (ΚΣΔ) Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου» και το «Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) Ελλάδας - Αιγύπτου», για το έτος 2025, υπεγράφησαν την Τρίτη (4/2) στο ΓΕΕΘΑ.
Οι δύο δράσεις υπεγράφησαν στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ενόπλων Δυνάμεων με σύμμαχες και φίλιες χώρες, αποτελούν συνέχεια των αντίστοιχων που είχαν υπογραφεί το 2024 και περιλαμβάνουν τα παρακάτω αντικείμενα:
● Επιχειρησιακή εκπαίδευση.
● Συνεκπαιδεύσεις Ειδικών Δυνάμεων - Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΕΔ - ΔΕΕ), αεροπορικών αποστολών και Ηλεκτρονικού Πολέμου.
● Συνεργασία σε αντικείμενα Αεροπορίας Στρατού, Στρατιωτικής Ιατρικής και Στρατιωτικής Ιστορίας.
● Εκπαίδευση σε εξομοιωτή οπλικών συστημάτων.
● Συμμετοχή σε εκπαιδεύσεις του Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ).
Το επίπεδο συνεργασίας και η βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των 3 χωρών αποτελούν βασικούς στόχους των παραπάνω δράσεων, ενώ παράλληλα ενισχύεται η προσπάθεια για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, με σκοπό την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Κλιμακώνουν οι αγρότες εν μέσω της συνάντησης στο Μαξίμου: Μπλόκα σε Νίκαια, Μάλγαρα, Μουδανιά
16:29
Θεοδωρικάκος: «Πολύτιμο κεφάλαιο για την Ελλάδα οι βουλευτές της Διασποράς»
16:28
Νότια Κορέα: Θανατική ποινή η εισήγηση της εισαγγελίας για τον πρώην πρόεδρο Γιουν Σουκ Γέολ
16:27
Αγρότες Δ. Αχαΐας κατά συναδέλφων τους: Υποκινούμενοι κομματικά προσήλθαν στον διάλογο
16:17