ΟΗΕ: Η ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται παρά την εκεχειρία
Καταφύγια οικογενειών Παλαιστινίων που επέστρεψαν στη βόρεια Γάζα, δημιουργήθηκαν ανάμεσα στα ερείπια κατεστραμμένων .
ΑΠΕ ΜΠΕ«Παρά την εκεχειρία, η ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα συνεχίζεται», δήλωσε σήμερα Πέμπτη (13/2) ο επικεφαλής του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τις Υπηρεσίες Υποστήριξης Προγραμμάτων (UNOPS), ζητώντας την απρόσκοπτη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας που προορίζεται για το ρημαγμένο παλαιστινιακό έδαφος.
«Η ανθρωπιστική καταστροφή συνεχίζεται στη Γάζα, παρότι η κατάπαυση του πυρός παρείχε μια καλοδεχούμενη ανάπαυλα», δήλωσε ο Χόρχε Μορέιρα ντα Σίλβα, επίσης αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, στο τέλος μιας επίσκεψης στην περιοχή.
Απηύθυνε έκκληση για «μόνιμη εκεχειρία», για «την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων» και για τη «γρήγορη» και «απρόσκοπτη πρόσβαση» της ανθρωπιστικής βοήθειας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χαμάς για εκεχειρία: Δεν καταρρέει η συμφωνία για τη Γάζα - Τι λέει για την απελεύθερωση των ομήρων
Τι πρέπει να περιλαμβάνει το νέο κιτ πρώτων βοηθειών αυτοκινήτου
01:00
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 150 ευρώ ανά παιδί: Πότε θα καταβληθεί στους δικαιούχους
00:30
ΕΕ σε Τραμπ: «Κυριαρχικό δικαίωμα» ο ψηφιακός φόρος – Προειδοποιεί για άμεση αντίδραση
23:59
Σε απάντηση της επίθεσης κατά εμπορικού πλοίου τα πλήγματα των ΗΠΑ στο Ιράν
23:52