ΕΛΛΑΔΑ

Στη «φάκα» γιατρός για... «πονηρές» επεμβάσεις

Στη «φάκα» γιατρός για... «πονηρές» επεμβάσεις
EUROKINISSI

Προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε σε βάρος πρώην διευθυντή κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατηγορείται ότι για χρόνια πραγματοποιούσε χειρουργικές επεμβάσεις σε ιδιωτικό νοσηλευτικό κέντρο.

Οι καταγγελίες που έγιναν πριν από 5 χρόνια αφορούν έναν χειρουργό – ΩΡΛ, που μάλιστα είχε τη θέση διευθυντή κλινικής. Σύμφωνα με τους ελεγκτές Δημόσιας Υγείας τουλάχιστον 50 ασθενείς του ΑΧΕΠΑ διακομίστηκαν – προφανώς – μετά από παραίνεση του γιατρού σε ιδιωτικό νοσοκομείο για να υποβληθούν εκεί σε επεμβάσεις κατά της βαρηκοΐας ή της κώφωσης και φυσικά να πληρώνουν ποσά από 25.000 έως 30.000 ευρώ.

Από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι αυτού του είδους οι επεμβάσεις διενεργούνται μόνο σε ειδικά διαμορφωμένες κλινικές ΩΡΛ νοσοκομείων της χώρας, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγονται το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και δύο ακόμη νοσηλευτικά ιδρύματα, το ένα στο Ηράκλειο της Κρήτης και το άλλο στην Αθήνα.

Ο καταγγελλόμενος πανεπιστημιακός γιατρός - συνταξιούχος εδώ και 2 χρόνια - φέρεται ότι προκειμένου να παρακάμει αυτό το εμπόδιο «βάφτιζε» τις παραπάνω επεμβάσεις ως επεμβάσεις ...«μαστοειδεκτομής». Όπως προέκυψε από την έρευνα, μετά τις επεμβάσεις, οι ασθενείς επέστρεφαν στο ΑΧΕΠΑ όπου παρακολουθούντο από συναδέλφους του γιατρούς.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το επόμενο διάστημα, ο ελεγχόμενος γιατρός αναμένεται να κληθεί να δώσει ανωμοτί κατάθεση (δηλαδή ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων) στους ελεγκτές του Σώματος. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, η έρευνα να επεκταθεί και να «αγγίξει» κι άλλα πρόσωπα που πιθανόν να εμπλέκονται στην υπόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ