ΕΛΛΑΔΑ

Ισόβια στον «γιατρό με τη Φεράρι»

Ισόβια στον «γιατρό με τη Φεράρι»
eurokinissi/ Τατιάνα Μπόλαρη

Στο κελί θα... εφημερεύει πλέον ο γνωστός «γιατρός με τη Φεράρι» που είχε προσληφθεί το 2000 με πλαστό πτυχίο.

Το Εφετείο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης στον Γιάννη Καστάνη ο οποίος είχε φτάσει στη θέση διευθυντή του ΕΣΥ στη Σκύρο χωρίς να διαθέτει πτυχίο Ιατρικής.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν γνώριζε ότι το πτυχίο του είναι πλαστό και ότι έκανε το αγροτικό του. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι έδωσε κανονικά εξετάσεις και πέρασε με υψηλό βαθμό στην Αθήνα.

Ο Γιάννης Καστάνης τα 13 χρόνια που ήταν διευθυντής στο νοσοκομείο της Σκύρου πήρε 667.00 ευρώ. Με αυτό το σκεπτικό, καταδικάστηκε από το δικαστήριο για απάτη σε βάρος του Δημοσίου. Υπενθυμίζεται ότι έχει καταδικαστεί ήδη σε 22 μήνες ερήμην για πλαστογραφία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Γ. Καστάνης είχε εργαστεί σαν σερβιτόρος σε ελληνικά εστιατόρια στην Αμερική. Μετά από λίγα χρόνια πήγε στην Ιταλία, όπου παρακολούθησε μαθήματα πρώτων βοηθειών. Στη συνέχεια κατέθεσε πλαστά έγγραφα και κατάφερε να αναγνωριστεί από το ΔΙΚΑΤΣΑ το πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο Σαπιέντσα. Με πλαστά έγγραφα πήρε και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του Νομού Αργολίδας και ξεκίνησε την ειδικότητά του στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας. Λίγα χρόνια μετά πήρε τον τίτλο του ειδικευόμενου γενικού ιατρού και διορίστηκε στο Περιφερειακό Ιατρείο της Σκύρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ