ΕΦΕΤ: Οι επτά οδηγίες - συμβουλές για την Τσικνοπέμπτη

Επτά οδηγίες - συμβουλές δίνει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) προκειμένου να μην υπάρξουν δυσάρεστα και απρόοπτα περιστατικά την Τσικνοπέμπτη (20/02) ημέρα που καταναλώνονται κατεξοχήν κρεατικά. Πρόκειται για συμβουλές που αφορούν κατεξοχήν το ψήσιμο των κρεάτων.
Η Τσικνοπέμπτη που γιορτάζεται την δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών, της λεγόμενης Κρεατινής, είναι μέρα που συνοδεύεται από παραδοσιακές παρασκευές κρεάτων στις ψησταριές.
Για να απολαύσουμε την Τσικνοπέμπτη με ασφάλεια ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες του ΕΦΕΤ:
- Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε
- Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο
- Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα
- Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του
- Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο
- Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα.
- Γι’ αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προεδρία της Δημοκρατίας: Η σύσκεψη του 2012 που επικαλείται ο Α. Τσίπρας δεν ήταν για εθνικό θέμα
19:45
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Έχει δικαίωμα να κάνει rebranding, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει»
19:37
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ: «Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σκάνδαλο Μητσοτάκη»
19:27
ΧΡΗΜΑ
Αντίστροφη μέτρηση για φορολογικές δηλώσεις και διορθώσεις - Το νέο εκκαθαριστικό
19:15
ΚΟΣΜΟΣ