ΕΦΕΤ: Οι επτά οδηγίες - συμβουλές για την Τσικνοπέμπτη
Επτά οδηγίες - συμβουλές δίνει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) προκειμένου να μην υπάρξουν δυσάρεστα και απρόοπτα περιστατικά την Τσικνοπέμπτη (20/02) ημέρα που καταναλώνονται κατεξοχήν κρεατικά. Πρόκειται για συμβουλές που αφορούν κατεξοχήν το ψήσιμο των κρεάτων.
Η Τσικνοπέμπτη που γιορτάζεται την δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών, της λεγόμενης Κρεατινής, είναι μέρα που συνοδεύεται από παραδοσιακές παρασκευές κρεάτων στις ψησταριές.
Για να απολαύσουμε την Τσικνοπέμπτη με ασφάλεια ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες του ΕΦΕΤ:
- Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε
- Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο
- Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα
- Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του
- Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο
- Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα.
- Γι’ αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.
ΚΟΣΜΟΣ
«Στοχευμένο» κατά εβραίων, το τρομοκρατικό χτύπημα στο Σίδνεϊ - 12 νεκροί, βρέθηκε βαν με εκρηκτικά
13:30
ΕΛΛΑΔΑ
Άγριος ξυλοδαρμός νεαρού στο κέντρο της Λάρισας: Στο νοσοκομείο τραυματισμένο το θύμα
13:25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τσιάρας σε αγρότες: Εκμεταλλευτείτε τη μοναδική ευκαιρία να θέσετε τα προβλήματά σας στην κυβέρνηση
13:15
ΚΟΣΜΟΣ
Ζελένσκι: Θα υπάρξουν συμβιβασμοί σε ειρηνευτικές προτάσεις - Εγγυήσεις ότι η Ρωσία δεν θα «χτυπήσει» ξανά την Ουκρανία
13:12
ΚΟΣΜΟΣ